La doi ani de la deschidere, primul oraș medical din Romania își atinge ținta de creștere pentru 2022 și previzionează pentru 2023 o cifră de afaceri de 53 mil. euro, în creștere cu 50% față de anul anterior. Totodată, în cadrul acestuia se înființează prima cameră de gardă 24/24 pentru pacienții cronici, recuperare, vârstnici și post AVC, în vreme ce spitalul de recuperare, geriatrie si ingrijiri paliative Enayati Hospital împreună cu Grupul Memorial Healthcare devin principalii furnizori de servicii medicale integrate pentru pacienții cronici.

"Anul 2022 a reprezentat pentru primul oraș medical din România o validare a conceptului de îmbinare sub același acoperiș a unui spital non-chirurgical dedicat recuperării, vârstnicilor și îngrijirilor paliative cu un spital chirurgical axat pe oncologie ce au ca suport cel mai mare ambulatoriu pluridisciplinar operat de cei mai buni furnizori de servicii medicale din România, așezate pe o infrastructură completă și integrată", a declarat Dr. Wargha Enayati, președinte Executiv Enayati Medical City.

Enayati Medical City în 2022:

  • Intrarea în România a grupului turcesc Memorial Healthcare, prin achiziționarea spitalului de oncologie Monza - în incinta Enayati Medical City, care are o capacitate de 106 paturi din care 12 paturi de terapie intensivă și 14 paturi de spitalizare de zi inclusiv pentru tratamentele oncologice, 6 săli de operație, o sală de angiografie și 2 laboratoare complexe de endoscopie;
  • Aproape 60.000 de pacienți au călcat pragul orașului medical, numai în ambulatorul integrat fiind oferite peste 100.000 de servicii medicale, din care un procent 25% au fost de recuperare, îngrijire vârstnici și tratament boli cronice în contract cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate;
  • Aproape 4000 de interventii chirurgicale în cele 6 săli de operație ale Spitalului Memorial București;
  • Secțiile de geriatrie, îngrijiri paliative, recuperare și neurologie au avut o rată de ocupare de peste 70% în mod costant;
  • 500 de angajati lucrează în orașul medical, din care 80% reprezintă personal medical.

"Ne-am poziționat de la deschidere ca destinația medicală a celor care ar pleca din țară pentru astfel de servicii și care acum își găsesc rezolvarea problemelor medicale aici, fără însă a se face rabat de la calitatea actului medical în detrimentul condițiilor", susține Dr. Wargha Enayati.

De asemenea, acesta consideră că One stop shop, conceptul de servicii integrate pentru bolnavii cronici, pentru prevenție și diagnostic de precizie, care pune pe primul plan grija pentru nevoile holistice ale pacientului, este de departe viitorul serviciilor medicale.

Obiectivele Enayati Medical City pentru 2023

Cât despre obiectivele Enayati Medical City pentru anul 2023, compania spune că acestea derivă din nevoia din piață:

  • Primul centru de elită dedicat îngrijirii vârstnicilor și recuperare cu focus pe recuperare ortopedică, neurologică și post AVC, dezvoltarea serviciilor de Second Opinion;
  • Creșterea abonamentelor premium de tip Concierge Medical;
  • Deschiderea primei camere de gardă 24/24 pentru pacienții cronici, recuperare, vârstnici și post AVC;
  • Consolidarea parteneriatului cu spitalul Memorial Healthcare, a cărui echipă aduce în sistemul medical românesc know how-ul și expertiza ei internațională cu accent pe patient experience și digitalizare.

De asemenea, compania anticipează o cifră de afaceri de 53 milioane de euro pentru anul 2023, reprezentând cu o creștere de 50% față de anul trecut.

Sursa foto: Enayati Medical City

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri