Pandemia COVID-19 ne-a făcut nu doar mai atenți la echilibrul dintre viață și job, ci și mai precauți cu privire la sănătate. Un studiu Ipsos desfășurat în 34 de țări arată că, în medie, 47% dintre participanți consideră coronavirus drept cea mai îngrijorătoare amenințare la sănătate, în timp ce 1 din 2 români susțin că cea mai problematică afecțiune medicală este cancerul. Acestea două sunt urmate în clasamentul local de bolile cauzate de afecțiuni cardiovasculare și stres.

În ceea ce privește situația din Statele Unite, World Economic Forum citează tot un studiu Ipsos care a constatat că 62% dintre americani sunt mai preocupați acum de starea lor de sănătate decât erau înainte de pandemie. Mulți dintre ei au ales, din această cauză, să-și schimbe stilul de viață și să trăiască mai conștient și mai atenți la cum se simt și la controalele medicale. O cercetare CVS Health arată și ea o tendință interesantă, 77% dintre participanți au declarat că sunt mai atenți la starea lor de sănătate post-pandemie, abonamentele medicale devenind acum mai importante pentru ei.

Abonamentele medicale oferă acces facil la un ecosistem medical care asigură nu doar prevenție, ci și monitorizare în cazul problemelor legate de sănătate. Regina Maria, lider in calitatea serviciilor medicale din România, a constatat că abonații apelează la medic în medie de șapte ori pe an, de trei ori mai mult decât neabonații. Datele companiei arată că un abonat accesează de regulă consultații, ecografii și analize, servicii de prevenție și medicină primară.

Contextul economic actual a pus la încercare veniturile românilor, dar oricât de dificilă ar fi gestiunea finanțelor, sănătatea nu poate fi neglijată.

Un raport al Instutului Național de Statistică arată că în ultimul trimestru din 2022 ponderea cea mai mare au avut-o cheltuielile de consum zilnic (produse agroalimentare, băuturi), apoi cheltuielile legate de locuință, apoi alte cheltuieli, sănătatea totalizând 5.9% din totalul cheltuielilor alocate lunar. Abonamentul medical reprezintă o soluție prin care poți să învestești în sănătate economisind. Datele Regina Maria arată că un abonat poate să economisează medie 2700 lei/an accesând 4 consultații, 2 ecografii și set amplu de analize. În plus, abonații pot vedea direct în aplicația Contul meu cât economisesc prin intermediul abonamentului, acest produs în sine reprezentând o modalitate prin care pot avea un control mai bun al cheltuielilor.

Un abonament medical nu acoperă doar nevoile individuale, ci și pe cele ale familiei. Pacienții abonați aleg să extindă serviciile medicale și către familie. Regina Maria declară că în ultimul an s-a înregistrat o creștere de 30% a interesului pentru abonarea membrilor de familie, dintre care jumătate sunt copii, semn că prevenția devine una dintre prioritățile familiilor din România.

Ultimii ani au avut și consecințe pozitive care, speră medicii, vor duce la îmbunătățirea stării de sănătate a românilor și la clădirea pe termen lung a unor comportamente sănătoase. În fața afecțiunilor medicale, cea mai ușoară și avantajoasă metodă de protecție rămâne prevenția.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri