Fondul de investiții de growth AGISTA a sprijinit cel mai mare lanț de recuperare medicală din România, Centrokinetic, în achiziția celei de-a opta clinici din portofoliul companiei, respectiv Socrates Clinic din Timișoara. Tranzacția este una strategică, ce deschide mai multe oportunități de extindere a lanțului Centrokinetic în partea de vest a țării.

AGISTA a finalizat intrarea în acționariatul Centrokinetic în toamna anului 2023, când a achiziționat un pachet de peste 35% din lanțul medical, cu obiectivul clar de a sprijini dezvoltarea rețelei de clinici și de a o ajuta să se extindă cu cel puțin 10 clinici în următorii patru ani.

În șapte luni, rețeaua Centrokinetic s-a extins deja cu 5 clinici la nivel național, ajungând să dețină în prezent 4 clinici în București, 2 la Brașov, o clinică la Cluj-Napoca și 1 la Timișoara.

„Această achiziție face parte din strategia asumată împreună cu managementul Centrokinetic – respectiv aceea de dezvoltare la nivel național, în egală măsură cu păstrarea sau chiar îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite. Ne bucurăm că am contribuit la finalizarea acestei achiziții din mai multe motive: pe de o parte, pentru că vorbim despre una dintre cele mai bune clinici de recuperare medicală din Timișoara, iar pe de altă parte, pentru că această achiziție ne deschide și alte oportunități de extindere în zona de vest a țării”, spune Dragoș Dărăbuț, Senior Investment Manager AGISTA.

Tranzacția încheiată prevede ca Centrokinetic să ajungă la o deținere de aproape 70% din acționariatul clinicii, iar unul dintre fondatorii acesteia, Dr. Armand Gogulescu, să rămână cu ușor peste 30%. Planurile pentru viitorul apropiat al clinicii din Timișoara includ îmbunătățirea business-ului prin achiziționarea de echipamente noi (îndeosebi RMN) și prin angajarea unui număr mai mare de medici, Centrokinetic urmând să investească și capital în clinica Socrates.

În cadrul acestei tranzacții, AGISTA a contribuit la negociere, due-diligence juridic și financiar, execuție și coordonare, dar și la închiderea efectivă a tranzacției. Alături de AGISTA, la această tranzacție au mai lucrat, pe partea de servicii financiare, Mazars Group, iar pe partea de servicii juridice - Filip & Company.

Sursa foto: Agista

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri