Un numar de 200 de studenti si absolventi cu experienta academica internationala la cele mai bune universitati din intreaga lume si care sunt interesati de oportunitati profesionale in Romania au luat parte la prima editie a targului de cariera “Hai Acasa”, organizat de Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS). La eveniment, tinerii au avut ocazia sa interactioneze cu mari companii angajatoare din Romania.

LSRS a organizat in perioada 28 – 29 iunie primul sau eveniment de cariere destinat tinerilor cu experienta de studiu peste hotare. Evenimentul a avut loc la Institutul Bancar Român din Bucuresti.

Printre companiile cu care tinerii au putut interactiona se numara Deloitte, I.Future, UniCredit Tiriac Bank, BRD Groupe Société Générale, McKinsey, Genpact si Grup Renault Romania le-au vorbit tinerilor despre cariere si dezvoltare profesionala. Vizitatorii au interactionat la standuri si cu reprezentanti ai: Champollion, Novaintermed, Akcees, Educativa, CeRe (Centrul de Participare Publica), 4Career, Franco-jobs.com si Consiliul Concurentei. In acelasi timp, NetopTech, Misys Global Solutions Center, BCR, Saguaro Technology, SAP România, S&T România, Ubisoft, SC All News, ING Asigurari au fost reprezentate de Bestjobs.

“Pe parcursul celor doua zile, reprezentantii companiilor si organizatiilor prezente la eveniment au cunoscut indeaproape 200 de tineri cu experienta academica internationala, si-au prezentat portofoliile si programele de recrutare si au avut posibilitatea sa incheie acorduri de colaborare cu acestia”, se arata intr-un comunicat al Ligii.

Concomitent cu „Hai Acasa!” s-a desfasurat si Business Consulting Case Study Event (BCCSE). Acesta s-a aflat la cea de-a treia editie si a avut loc in data de 28 iunie 2012 la Institutul Bancar Român. In cadrul BCCSE, 30 de tineri cu pregatire deosebita au interactionat cu reprezentanti ai Colliers, L’Oréal si Mars, sub indrumarea carora au rezolvat un studiu de caz din domeniul dezvoltarii afacerilor.

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Black Friday pentru joburi la cel mai mare targ de cariere online
Setari Cookie-uri