Pozitia Comisiei Europene referitoare la decizia Curtii Constitutionale cu privire la rezultaltele referendumului din 29 iulie ramane aceeasi, de asteptare a acestei decizii, indiferent de amanarea stabilita, a declarat vineri, pentru Mediafax, un purtator de cuvant al CE.

"Pozitia Comisiei Europene ramane aceeasi. Ceea ce conteaza este decizia Curtii Constitutionale, iar aceasta trebuie asteptata, indiferent ca a fost amanata", a declarat Frederic Vincent, purtator de cuvant al Comisiei.

De asemenea, intrebat in legatura cu acuzatiile presedintelui suspendat Traian Basescu si ale PDL ca guvernarea USL incearca amanarea deciziei CC asupra referendumului folosindu-se de un truc in privinta listelor electorale, oficialul CE a subliniat ca nu poate face comentarii privind politica interna a Romaniei.

"Am inteles ca din partea Curtii Constitutionale a fost adresata o cerere de transmitere a unor informatii. Iar Guvernul va trebui sa raspunda, sa updateze acele informatii si sa lea Curtii Constitutionale asa cum a fost solicitat", a adaugat Vincent.

Comisia Europeana asteapta ca decizia Curtii Constitutionale de la Bucuresti privind rezultatele referendumului de duminica din Romania sa fie luata intr-o maniera cat mai linistita cu putinta, a declarat Vincent.

Judecatorii Curtii Constitutionale (CC) se intrunesc in 31 august, pentru a analiza actele pe care le-au solicitat Guvernului.

In urma cu o zi, Curtea Constitutionala a anuntat oficial ca a amanat pana in 12 septembrie decizia privind referendumul, mentionand ca a primit date "contradictorii" privind listele electorale permanente si ca a cerut Guvernului ca pana la 31 august sa sa transmita listele in baza carora s-a organizat referendumul.

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si