Distribuitorii de energie electrică vor să investească şi mai mult, dar aceste investiţii se recuperează prin tarife, "fiindcă nimeni nu are fabrică de bani acasă", iar îngheţarea tarifelor de distribuţie pentru un an nu a fost una înţeleaptă, aceasta aruncând companiile cu un an în urmă, a declarat, într-un interviu acordat către Agerpres, Volker Raffel, CEO al E.ON România.

El a subliniat că este important să existe un cadru legislativ stabil, previzibil şi transparent şi, în cazul în care ar fi nevoie de unele schimbări, acestea trebuie să fie analizate înainte de a fi puse în aplicare, pe baza unui dialog serios.

În ceea ce priveşte ţintele propuse de Comisia Europeană pe partea de energie regenerabilă, Volker a precizat că, în opinia sa, UE trebuie să accepte poziţia de pornire a României în tranziţia energetică, deoarece, în timp ce UE se îndreaptă spre abordarea "totul electric", în România se merge spre proiecte de gazeificare a ţării şi a subliniat că o singură soluţie nu se potriveşte pentru toate statele.

"Sper că reprezentanţii României vor reuşi să convingă UE să ţină cont de acest lucru pentru a nu se transforma în croitorul care face haine de aceeaşi mărime pentru toţi clienţii, indiferent de dimensiunile acestora", a punctat directorul E.ON România.

Acesta a vorbit în interviu şi despre proiectele verzi pe care le derulează compania în ţara noastră, despre probleme cu care se confruntă în ceea ce priveşte dezvoltarea de noi proiecte de energie regenerabilă, dar şi despre investiţiile în dezvoltarea reţelelor şi în digitalizare.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri