Saptamana de groaza pentru un grup de muncitori romani din Frankfurt .Cartierul „Europa” ar trebui sa devina cel mai frumos din Frankfurt, in centrul orasului, departe de mediocritate. Cel putin asa scrie pe pagina de internet a proiectului.

Cartierul urmeaza sa fie compus din 18 blocuri. Firmele subcontractante au apelat la muncitori din Romania pentru a finaliza proiectul. Totul parea idilic, pana in data de 26 octombrie, cand noua muncitori romani au refuzat sa se prezinte la munca si au initiat un protest in fata santierului. Cei noua solicitau plata salariului promis, sustinuti de una dintre firmele subcontractante IG-BAU si de filiala Frankfurt a Federatiei Sindicatelor din Germania, scrie Jurnalul.ro.

Unul dintre muncitorii romani a povestit pentru cotidianul Frankfurter Rundschau ca li s-a promis un salariu lunar de 1.200 de euro si inca 300 de euro bani de mancare. „Ne-au dat 50 de euro pentru mancare si dupa o luna de munca, 17 septembrie-20 octombrie, am primit 1.500 de euro, suma pe care trebuia sa o impartim celor 13 muncitori din grupul nostru. Conform unui calcul simplu reiese ca luna aceea ne-au platit 1,09 euro pe ora”, s-a plans muncitorul roman.

Citeste articolul integral aici.

Sursa foto: freedigitalphotos.net


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Cum sa fii mai fericit la locul de munca, potrivit expertilor