Scandalul carnii de cal are repercusiuni mai mari decat cele initiale, Romania facandu-se de ras pe plan mondial de data aceasta din cauza balbelor lui Ion Jinga, ambasadorul Romaniei la Londra. In direct la CNN, domnia sa nu a reusit sa lege aproape nicio fraza in mod coerent, in limba engleza.
Desi plin de bune intentii, in incercarea sa de a sustine nevinovatia autoritatilor romane in scandalul carnii de cal, ambasadorul a stalcit cuvinte, a rostit fraze fara sens sau neadevarate - "nu exista nicio companie din Romania care sa exporte carne tocata. De niciun fel".

Daca de la un simplu cetatean oprit pe strada si chestionat nu poti emite pretentii, nu asa stau lucrurile cand vorbim de reprezentantul Romaniei intr-un stat precum Marea Britanie, unde engleza ar trebui sa fie stapanita la perfectie. Intr-un final a reusit sa explice, citandu-l pe primul ministru Victor Ponta, ca Romania nu se face in niciun fel vinovata de acuzatiile aduse conform carora statul ar exporta carne de cal in loc de carne de vita.

Presa si blogurile din Romania l-au sanctionat pe ambasador si, poate la fel de grav, cele mai apreciate comentarii in dreptul clipului de pe YouTube il desfiinteaza pe acesta.

"Pot sa fiu ambasador? (Can I bee an ambassador? - scris gresit intentionat). Cred ca pot sa vorbesc mai fluent si coerent. Cine naiba l-a trimis pe tipul asta sa ne reprezinte ? Nu putea sa isi dea seama ca o sa fie intrebat despre companiile inspectate?", comenteaza un roman, in engleza.

"Cu oameni ca el nu ar trebui sa fim socati cand strainii ne intreaba daca avem electricitate, drumuri sau masini... Vazand cum acest om nu este capabil sa lege doua cuvinte in engleza, chiar daca este ambasador, ma intristeaza profund. Ce Parlament de..."

Cum comentati discursul lui Ion Jinga? Considerati ca acesta ar trebui sanctionat de autoritatile romane? wall-street.ro va incurajeaza sa comentati, folosind limbaj civilizat.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri