Cel putin 15.000 de persoane au manifestat sambata la Chisinau, la apelul Partidului Comunistilor din Republica Moldova (PCRM), impotriva semnarii unui acord de asociere intre aceasta fosta republica sovietica si Uniunea Europeana (UE) prevazute pentru saptamana viitoare, relateaza AFP.

Opunandu-se vehement apropierii de UE, dorite de catre Guvernul moldovean proeuropean, manifestantii au agitat banderole pe care se putea citi "Demisia" si "Rusine", in cursul acestui miting in capitala, potrivit Mediafax.

"Numai aderarea (Republicii) Moldova la uniunea vamala formata de Rusia, Belarus si Kazahstan va permite dezvoltarea economiei si scaderea pretului bunurilor", a declarat in fata multimii presedintele PCRM Vladimir Voronin, fost sef de stat.

"Acest acord (cu UE) este indreptat impotriva unui numar de tari", a adaugat el, in cursul acestei manifestatii, la care au participat 15.000-17.000 de persoane potrivit politiei, cateva zeci de mii potrivit organizatorilor.

Semnarea unui acord cu UE este prevazuta la Vilnius, in Lituania, in cadrul celui de-al treilea summit al Parteneriatului Estic in perioada 28-29 noiembrie.

Igor Dodon: Acordul cu UE va...
Citeste si: Igor Dodon: Acordul cu UE va fi in continuare implementat

Acest parteneriat stabileste un cadru pentru relatiile dintre UE si vecinii sai din Est - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova si Ucraina - cu care Bruxelees-ul vrea sa-si consolideze cooperarea bilaterala si multilaterala.

Ucraina a decis joi, impotriva tuturor asteptarilor, sa abandoneze acordul de asociere cu UE, cu scopul de a-si menaja relatiile cu Rusia, o decizie denuntata de opozitia prooccidentala din aceasta fosta republica sovietica si considerata drept o eroare strategica in Europa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Dodon sustine ca jumatate din teritoriul Romaniei este al Moldovei