Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, in cadrul intalnirii cu reprezentantii misiunilor diplomatice de la Bucuresti, ca obiectivele in relatia cu SUA sunt imposibil de atins in afara mentinerii angajamentului ferm privind consolidarea statului de drept, scrie Mediafax.

"Romania doreste cresterea investitiilor americane, Partaneriatul Strategic oferind cadrul optim pentru extinderea relatiilor eocnomice, comerciale si de investitii", a spus seful statului. El a adaugat: "Fireste ca acest lucru este imposibil, repet, imposibil, si in acest sens am primit mesajul emisarului SUA, zilele trecute, este imposibil ca aceste obiective sa fie atinse in afara mentinerii angajamentului ferm al Romaniei pentru consolidarea statului de drept, a independentei justitiei si a luptei anticoruptie".

Presedintele a mai declarat ca, personal, va continua acest efort si va ramane ferm pe pozitiile apararii acestor valori, a principiilor europene si a democratiei si economiei competitive, si va sanctiona, drastic, orice derapaj, uzand de intreaga forta si de toate instrumentele constitutionale ale presedintelui in aceasta directie.
Presedintele Traian Basescu a declarat ca relatiile cu Statele Unite au cunoscut o crestere constanta si substantiala.

"Consolidarea Parteneriatului strategic cu SUA consacrat de Declaratia comuna privind parteneriatul strategic pentru secolul 21, dintre Romania si Statele Unite ale Americii, adoptata la 13 septembrie 2011 la Washington, ramane in continuare unul dintre obiectivele prioritare de politica externa a Romaniei", a spus seful statului.

El a mentionat ca "nivelul nostru de ambitie trebuie sa vizeze in anul 2014 aducerea tuturor dimensiunilor Parteneritualui Strategic, mai ales cea economica, la nivelul de excelenta al cooperarii in domeniul militar si de securitate".

Citeste si:
Trump ameninta Franta cu noi taxe vamale de 100%
Trump ameninta Franta cu noi...

Potrivit sefului statului, dimensiunea de securitate va continua sa reprezinte pilonul de baza al Parteneriatului Strategic, odata cu ceremonia de marcare a inceperii lucrarilor principale de constructie la facilitatea antiracheta din cadrul Bazei militare Deveselu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca Victoria Nuland a venit la Bucuresti ca emisar al Guvernului SUA si a transmis un mesaj extrem de serios, menit sa ii ingrijoreze pe romani si pe politicieni, legat de statul de drept din Romania, care din vara lui 2012 este continuu pus sub semnul intrebarii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Atac armat la baza americana Pearl Harbor