Femeile care cad victime violentei domestice pot beneficia de interventie si monitorizare incepand de luni, 19 mai, gratuit, prezentand o serie de documente care vor fi inregistrate de Divizia de Securitate a BGS, in cadrul campaniei “Viata fara violenta”.

Un raport realizat in 2014 de Agentia pentru Drepturi Fundamentale al Uniunii Europene arata ca o treime din femeile din Uniunea Europeana au fost violentate dupa varsta de 15 ani. In Romania, 29% dintre femei au fost victime ale violentei domestice sau sexuale cel putin o data, tara noastra fiind la mijlocul clasamentului realizat in tarile Uniunii Europene, conform unui comunicat al BGS.

Mai mult, potrivit statisticilor, o femeie este lovita in Romania o data la 30 de secunde, iar o data la doua zile o femeie moare in urma violentelor la care este supusa. Prezentand cateva documente usor de obtinut, orice femeie poate beneficia acum de monitorizare si interventie gratuita din partea unui agent asigurat de societatea de securitate BGS.

Campania derulata de BGS, “Viata fara violenta”, este sprijinita de Avon si se adreseaza femeilor din orasele Bucuresti, Ploiesti, Campina, Deva, Timisoara, Galati, Braila si Bistrita.

Citeste si:
Peste 1,3 milioane de copii si adolescenti sunt arestati in fiecare an
Statistica ingrijoratoare:...
Sursa foto: Agent de paza/ Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Inasprirea pedepsei pentru violenta casnica, criticata de un patriarh
Setari Cookie-uri