Femeile sunt cele care decid atât destinaţia de vacanţă pe litoralul românesc, cât şi detaliile pachetului turistic, potrivit unui studiu realizat în rândul familiilor şi cuplurilor care îşi rezervă un sejur.

Datele analizate în studiu arată că, în 59,57% dintre familiile şi cuplurile care au rezervat un sejur în staţiunile româneşti de litoral în sezonul 2022-2023, femeile au ales destinaţia de vacanţă şi tot ele au făcut o solicitare agenţiei de turism şi au rezervat hotelul. Din totalul rezervărilor, 40,43% au fost făcute de bărbaţi.

„Concluzia este cât se poate de clară: doamnele decid unde se merge în vacanţă, stabilesc care e hotelul potrivit şi ce alte servicii mai trebuie să conţină pachetul turistic. De-a lungul anilor, am observat că bărbaţii, atunci când ne contactează pentru a solicita informaţii despre sejururi, nu iau decizia de cumpărare înainte de a se consulta cu partenerele lor. Această situaţie este cu atât mai evidentă când e vorba despre familii cu copii, unde, în majoritatea cazurilor, mamele se preocupă să găsească hotelul potrivit”, afirmă Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

De altfel, potrivit datelor colectate de tour-operator, principala categorie de turişti care alege staţiunile de la Marea Neagră ca destinaţie de vacanţă, respectiv 68% din total, este formată din familii. Următoarea categorie e reprezentantă de cupluri, 22% din total.

În ceea ce priveşte clasamentul pe criteriul „vârstă”, 41,9% dintre turiştii care aleg litoralul autohton au vârste cuprinse între 25 şi 44 ani, urmaţi de cei din segmentul de vârstă 45-54 ani, care reprezintă 28% din total. Pe locul trei se află seniorii din categoria de vârstă 55-64 de ani, respectiv 12%.

„Interesant este faptul că un procent de 8,71% dintre turiştii care au achiziţionat un pachet turistic la mare în sezonul 2022-2023 au peste 65 de ani şi au făcut o rezervare 100% online. Putem presupune că este un efect al pandemiei, care i-a determinat şi pe cei mai în vârstă să se familiarizeze cu internetul, să facă nu doar cumpărături online, ci şi rezervări de vacanţe”, adaugă oficialul Litoralulromanesc.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri