Anul trecut s-au produs 130.000 de accidente la locul de munca, 47,6% dintre romanii accidentati lucrand in sectorul agricol, arata studiile realizate de Institutul National de Statistica din Romania.

Dupa activitatile agricole, cele mai multe accidente s-au produs anul trecut in constructii si industrie (43.000 de persoane) si in sectorul serviciilor (24.000 de persoane). Mai mult, 40,1% dintre accidentati au solicitat intre 1 si 3 zile de concediu medical, iar 30,3% dintre ei au avut nevoie de 1 pana la 3 saptamani de recuperare.

3,07 milioane de persoane (69,4% din esantionul intervievat) au declarat ca sunt expuse doar la factori care le afecteaza sanatatea fizica (substante chimice, pulberi, fum, aburi, gaze; zgomot sau vibratii; pozitii incomode in timpul lucrului, lucrul in miscare, manipularea de greutati; concentrare vizuala sustinuta). Aproape un sfert (24,8%) din persoanele intervievate au declarat ca sunt expuse atat la factori care le-ar putea afecta sanatatea mentala, cat si la cei care le-ar putea afecta sanatatea fizica (1,1 mil. persoane). 255.000 de persoane (5,8%) sunt expuse doar la factori de natura a le deteriora sanatatea mentala (hartuire sau violenta psihica; violenta fizica sau amenintarea cu violenta fizica; presiune sau supraincarcare).

In Romania, media anuala a imbolnavirilor profesionale se situeaza in jurul a 1.118 cazuri.

Citeste si:
Peste 400.000 de romani cer reglementarea serviciilor de ridesharing
Peste 400.000 de romani au...

Sursa foto: Accidente munca, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Despre urmarirea comportarii constructiilor in perioada de exploatare