Primaria Capitalei si Apa Nova Bucuresti au inceput, in mai, lucrarile de reabilitare, modernizare si extindere a fantanilor de pe Bulevardul Unirii, in cadrul unui proiect "In zile caniculare, fantani pline de racoare", potrivit Mediafax.

Astfel, urmeaza sa fie reabiliate si modernizate fantana principala din Piata Unirii si toate fantanile de pe Bulevardul Unirii, pana la Piata Alba Iulia. Potrivit reprezentantilor Apa Nova, au fost inlocuite, modernizate si automatizate instalatiile de apa ale fantanilor, fiind reabilitate si inlocuite parti ornamentale ale acestora. Primele teste ale fantanii centrale si ale altor trei fantani, situate intre Piata Unirii si Piata Parlamentului, au fost deja efectuate, in ultima zi a lunii iunie.

De asemenea, au fost montate instalatii de lumini si sunete si senzori, inclusiv pentru vant, care atunci cand bate vantul puternic, reduc sau chiar opresc jeturile de apa. Tot senzorii detecteaza prezenta persoanelor in fantana siopresc apa.

Investitia pentru lucrarile de reabilitare, modernizare si extindere a fantanilor din zona Unirii este suportata de Apa Nova Bucuresti.