Romania a obtinut 10 medalii (6 de aur si 4 de argint) la opta editie a Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica organizata la Suceava in perioada 1 - 10 august.

Medaliile de aur au fost cucerite de Denis Turcu (olimpic si la Fizica. Cititi un interviu cu tanarul olimpic pe Wall-Street.ro), Tudor Costel Cretu, Paul Andrei Draghis, Andrei Cuceu si Andrei Raduc. Medaliile de argint au fost obtinute de Catalina Mirisescu, Dan Stefan Eniceicu, Tudor Suciu si Augustin Ionescu. De asemenea, Denis Turcu a obtinut locul I cu punctaj maxim, repetand performanta de la editia precedenta a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Astrofizica.

Competitia a fost organizata de Ministerul Educatiei Nationale in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Suceava, Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava si Asociatia Stiintifica "Cygnus".

La olimpiada au participat echipe din 37 de tari de pe 5 continente, din care au venit 400 de elevi si profesori. Concursul pe echipe a fost castigat de echipa Canadei, urmata de echipele Braziliei, Thailandei si Lituaniei.

Citeste si:
Inca un olimpic pleaca din tara: Nu mi-ar placea sa pierd timpul aici
Inca un olimpic roman alege...
Sursa foto: Medalie/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Mentorul olimpicilor la fizica: Elevii au cariera asigurata