Circulatia se desfasoara ingreunat pe mai multe drumuri nationale, duminica dimineata, din cauza ploii torentiale si a vantului puternic, vizibilitatea fiind redusa pe artere rutiere din Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Prahova, Teleorman, dar si in Capitala, informeaza Centrul Infotrafic.

Potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta, intre kilometrii 20 si 35 ploua torential, iar pe restul autostrazii carosabilul este ud. Soferii sunt sfatuiti ca atunci cand traverseaza zone unde carosabilul este acoperit cu apa sa circule cu viteza redusa, sa mareasca distanta de siguranta in mers, sa utilizeze luminile de intalnire si sa evite efectuarea manevrelor in trafic, cum ar fi depasirile si trecerile de pe o banda pe alta, noteaza Mediafax.

De asemenea, in mai muilte judete sunt rafale de vant, care afecteaza buna desfasurare a traficului rutier. "Pentru evitarea implicarii in accidente, conducatorii auto trebuie sa-si sporeasca prudenta pe toata durata deplasarii, dar mai ales la iesirile din tronsoanele impadurite si sate, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vant laterale modifica tinuta de drum a masinilor, cu atat mai mult cu cat viteza cu care se circula este mai mare. Totodata, trebuie evitate oprirea sau stationarea in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vantul puternic ii poate rupe", a precizat Centrul Infotrafic.

Bucurestiul si judetele Buzau si Prahova au fost, duminica dimineata, timp de aproximativ o ora, sub avertizare cod portocaliu de ploi si vijelii. In aceste zone au fost averse si descarcari electrice, iar vantul a depasit la rafala 75-80 de kilometri pe ora, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie. De asemenea, au fost avertizate cu cod galben de ploi si vijelii judetele Calarasi, Brasov, Giurgiu, Ilfov, Dambovita, Prahova, Ialomita, Braila, Bacau, Vrancea, Vaslui si Galati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri