Circulatia se desfasoara ingreunat pe mai multe drumuri nationale, duminica dimineata, din cauza ploii torentiale si a vantului puternic, vizibilitatea fiind redusa pe artere rutiere din Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Prahova, Teleorman, dar si in Capitala, informeaza Centrul Infotrafic.

Potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, pe autostrada A2 Bucuresti - Constanta, intre kilometrii 20 si 35 ploua torential, iar pe restul autostrazii carosabilul este ud. Soferii sunt sfatuiti ca atunci cand traverseaza zone unde carosabilul este acoperit cu apa sa circule cu viteza redusa, sa mareasca distanta de siguranta in mers, sa utilizeze luminile de intalnire si sa evite efectuarea manevrelor in trafic, cum ar fi depasirile si trecerile de pe o banda pe alta, noteaza Mediafax.

De asemenea, in mai muilte judete sunt rafale de vant, care afecteaza buna desfasurare a traficului rutier. "Pentru evitarea implicarii in accidente, conducatorii auto trebuie sa-si sporeasca prudenta pe toata durata deplasarii, dar mai ales la iesirile din tronsoanele impadurite si sate, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vant laterale modifica tinuta de drum a masinilor, cu atat mai mult cu cat viteza cu care se circula este mai mare. Totodata, trebuie evitate oprirea sau stationarea in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vantul puternic ii poate rupe", a precizat Centrul Infotrafic.

Bucurestiul si judetele Buzau si Prahova au fost, duminica dimineata, timp de aproximativ o ora, sub avertizare cod portocaliu de ploi si vijelii. In aceste zone au fost averse si descarcari electrice, iar vantul a depasit la rafala 75-80 de kilometri pe ora, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie. De asemenea, au fost avertizate cu cod galben de ploi si vijelii judetele Calarasi, Brasov, Giurgiu, Ilfov, Dambovita, Prahova, Ialomita, Braila, Bacau, Vrancea, Vaslui si Galati.

Citeste si:
Operator ISU sanctionat dupa ce a trimis gresit un mesaj Ro-Alert
Operator ISU sanctionat dupa...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Avocatul Poporului cere Guvernului repararea urgenta a drumurilor