Guvernul menționează în Proiectul de Ordonanță de Urgență privind unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice un nou mod de calcul al punctului de amendă.

„Art. XLVII - La articolul 98 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 670 din 3 august 2006, cu modificările și completările ulterioare, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins: (2) Un punct-amendă reprezintă valoric 5% din salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, stabilit prin hotărâre a Guvernului.”, se arată în documentul publicat de Guvern.

Astfel, valoarea punctului de amendă va fi 5% din salariul minim brut pe țară, în prezent el fiind înghețat la 145 de lei, deși legea prevede că ar trebui să reprezinte 10% din salariul minim brut. Dacă ne raportăm la salariul minim brut din preze,t punctul de pensie ar trebui să fie de 165 de lei.

În cazul în care Guvernul va decide majorarea salariului minim brut la 3.700 de lei, așa cum se discută în spațiul public, punctul de amendă ar urma să crească la 185 de lei.

Guvernul a publicat proiectul privind legea bugetului de stat pentru anul 2024. Estimările publicate de către Guvern în proiectul privind legea bugetului de stat pentru anul 2024 arată un PIB de 1.773,8 miliarde de lei, cu o creștere de 3,4%. Deficitul bugetar asumat este de 86,6 milioane de lei, respectiv 5% din PIB.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri