Tensiunile accelereaza la Dacia: sindicalistii declanseaza conflict de munca pentru salarii "total nerealiste"

Sindicatul Automobile Dacia (SAD) a anuntat ca va declansa conflict de munca. Ei vor salarii si prime mai mari si nu mai sunt dispusi sa prelungeasca perioada de negociere in acest sens. Dacia, in schimb, sustine ca pretentiile angajatilor pentru salarii si prime sunt "total nerealiste".

Tensiunile prin viteza la uzina de la Mioveni odata ce a fost incheiat perioada de valabilitate a Contractului Colectiv de Munca 2014. Pe platforma de la Mioveni lucreaza 14.000 de oameni.

"Revendicarile de cresteri salariale ale SAD sunt total nerealiste: cresteri salariale de 400 lei (echivalentul a+15% pentru operatori), precum si prima de rezultat de 2.300 lei (+65% fata de prima acordata in 2014). Aceste sume anuntate de catre SAD au fost declarate ca negociabile", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul companiei Dacia.

Salariul mediu brut lunar realizat la Dacia (la 10 luni 2014), pentru categoria operatori, este de 4.328 lei. Toti angajatii Dacia primesc prime de Craciun (1.123 lei brut), de Paste (957 lei brut), prima de vacanta (1.341 lei brut), tichete cadou de Craciun de 60 lei, bonuri de masa si asigurare medicala. In plus, angajatii de la Mioveni au subcentionate masa si transportul, potrivit informatiilor transmise anterior de companie pentru wall-street.ro.

Administratia Dacia este dispusa sa reia dialogul cu SAD si sa incheie un Contract Colectiv de Munca pe 2 ani (2015-2016), care ar permite garantarea unor volume de fabricatie la nivel ridicat in aceasta perioada, care implica mentinerea celor 3 schimburi. Un contract pe 1 an ramane posibil, dar nu ar permite garantarea volumelor de fabricatie, se mai arata in comunicatul Dacia.

Citeste si:
FOTO: Dacia prezintă conceptul Dacia Bigster
Dacia prezintă conceptul...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri