Liste cu numele ranitilor in incendiu si spitale au fost postate pe Facebook

Fotografii ale listelor cu numele persoanelor ranite in incendiul izbucnit in Clubul Colectiv din Bucuresti si cu spitalele unde a ajuns fiecare dintre acestea au fost postate pe Facebook, pe pagina Metalhead Romania, care totodata indeamna oamenii sa mearga sa doneze sange.

Pe pagina Metalhead Romania au fost postate in ultima ora fotografii cu liste cu numele ranitilor si spitalele unde au ajuns acestia. Astfel, primele liste publicate au fost cele de la Spitalul Universitar, pe care se afla 24 de persoane, si de la Spitalul de Arsi. Ulterior, au fost postate lista de la Spitalul Bagdasar-Arseni - 24 de persoane - si cea de la Spitalul Coltea - sapte oameni. De asemenea, pe pagina respectiva se face apel la oameni sa doneze sange si sunt prezentate detalii in acest sens, fiind precizata adresa Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti - strada C. Caracas nr. 2-8 - si a spitalelor incluse in acest demers, potrivit Mediafax.

Numarul persoanelor decedate in urma incendiului a ajuns la 27, dupa ce un alt ranit a murit la Spitalul Universitar, unde au fost duse de la Clubul Colectiv 16 persoane, a declarat secretarul de stat Raed Arafat. De asemenea, in urma incendiului, la spitalele din Capitala au ramas internate 155 de raniti. Cei mai multi au fost transportati la Spitalul Floreasca (50), Spitalul de Arsi (27), Spitalul Bagdasar (24), Spitalul Universitar (16). Alti raniti au ajuns la Spitalul Militar, la Elias, Coltea, Pantelimon, Sf. Ioan, dar si la Spitalul Judetean Ilfov.

Secretarul de stat a mai spus ca a inceput transferul ranitilor intre spitale, pentru situatiile in care unele unitati medicale sunt foarte aglomerate. Astfel, au fost transferati primii raniti de la Spitalul Floreasca. Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat ca oamenii pot dona sange pentru victimele incendiului incepand de sambata dimineata, la Centrul de Transfuzii din Bucuresti si la Spitalul Universitar. Banicioiu a mai spus ca pentru gestionarea situatiei s-au luat toate masurile, inclusiv chemarea medicilor de acasa si redistribuirea de aparatura in toate spitalele de urgenta din Capitala, pentru a putea face fata numarului foarte mare de raniti.

Apeluri de mobilizare pentru donare de sange au fost lansate si pe Facebook, oamenii fiind indemnati sa ajute astfel persoanele ranite in incendiul izbucnit in Clubul Colectiv. Familiile tinerilor care au fost in club la momentul incendiului pot suna la 021.206.92.91 pentru a cere informatii despre numele victimelor si spitalele la care au fost duse, a mai anuntat secretarul de stat Raed Arafat. Clubul Colectiv gazduia, vineri seara, un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war". Intrarea la acest concert a fost libera, iar accesul in club s-a facut incepand cu ora 20.30.

Citeste si:
Expert UX: Renunta la slide-uri, primul primeste 90% din click-uri
Karl Gilis, expert UX:...

Martori aflati in club au declarat ca incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucati din plafon, care era capitonat si el cu burete fonic, s-au desprins si au cazut peste oameni. Potrivit celor aflati la spectacol, un agent de paza a luat un stingator de incendii, insa nu a apucat sa intervina inainte ca focul sa ajunga la tavan si sa se extinda cu repeziciune. In momentul cand tavanul a luat foc, cele aproximativ 250 de persoane din club au fost cuprinse de panica si s-au imbulzit spre iesire, creandu-se busculada, deoarece doar una dintre usile de la intrare s-a deschis de la inceputul incendiului.

Ulterior, si cea de-a doua usa a fost deschisa, lumea a navalit afara, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau in stop cardio-respirator. Martorii au mai relatat ca un fum greu, innecacios, se adunase in club, acesta "iesind in valuri" pe usa de la intrare. Potrivit acestora, primele ambulante au sosit dupa aproximativ un sfert de ora. La fata locului au venit ulterior zeci de ambulante, unii dintre raniti fiind preluati si dusi la mai multe spitale din Bucuresti. Unora dintre cei raniti li s-a acordat primul ajutor pe caldaram. Interventia a fost ingreunata de accesul dificil al ambulantelor in curtea clubului.

Sursa foto: Facebook.com/Shutterstock.com

Citeste si:
Cinci răniți în urma unei explozii produse la Mănăstirea Sihăstria...
Cinci răniți în urma unei...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
WhatsApp, Messenger și Instagram vor fi comasate. Cum va arăta noua aplicație
Setari Cookie-uri