Un medic de garda de la Spitalul Universitar de Urgenta scrie ca tinerii raniti in incendiul din club ajunsi vineri noapte la unitatea medicala aveau rani grave si spune ca respira inca fumul adus o data cu ei. "Nicio pedeapsa nu-i poate intoarce pe cei care au plecat. Dar avem nevoie de adevar".

"M-am intors acasa dupa cea mai grea garda din experienta mea de medic chirurg. Asta noapte am coordonat garda Sectiei de chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva. Mi-e greu sa scriu, dupa suferinta pe care am vazut-o in ultimele ore. Povesti de viata intoarse ori distruse din cauza iresponsabilitatii si a coruptiei. Imaginile nu pot surprinde tot iuresul ultimelor ore, emotia, dar si determinarea pe care le-am simtit in lupta noastra cu chinurile lor. Respir si acum din fumul pe care l-au adus odata cu ei", scrie pe contul sau de Facebook dr. Ina Petrescu, de la Spitalul Universitar de Urgenta din Bucuresti, potrivit Mediafax.

Medicul adauga ca a avut alaturi colegi inimosi, dintre care unii au venit de acasa. "Impreuna am incercat sa facem tot ce am putut pentru cei 24 de tineri ajunsi la noi. Au varste cuprinse intre 19 si 28 de ani. Tineri, prea tineri pentru ce au trait. Multi au arsuri majore pe corp, arsuri ale cailor respiratorii si intoxicatii cu monoxid de carbon si au necesitat interventii chirurgicale. Nicio pedeapsa nu ii poate intoarce acum pe cei care au plecat dintre noi. Dar avem nevoie sa stim adevarul si sa facem tot ce e nevoie pentru ca astfel de tragedii sa nu se mai intample niciodata", scrie doctorul.

Dr. Ina Petrescu da asigurari familiilor tinerilor care se afla la Spitalul de Urgenta din Bucuresti ca medicii vor face tot ce este omeneste posibil ca acestia sa se intoarca acasa. In incendiul de vineri seara, din Club Colectiv, au murit 27 de persoane, intre care si doi dintre membrii trupei Goodbye Gravity, chitaristii Vlad Telea si Mihai Alexandru, iar aproximativ 200 au fost ranite, din care 146 se afa internate in spitalele din Capitala.

Vineri seara, clubul Colectiv gazduia un concert al trupei Goodbye to Gravity, pentru lansarea unui nou album - "Mantras of war", intrarea la concert fiind libera. Martori aflati in club au declarat ca incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele antifonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan. Bucati din plafon, care era capitonat si el cu burete antifonic, s-au desprins si au cazut peste oameni.

Citeste si:
Incendiu mare in zona de nord a Bucurestiului
Incendiu mare in zona de nord...

Sursa foto: Spital/Shutterstock


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Incendiu la un tren de calatori