Costurile de productie al sezoanelor ar fi inceput sa creasca in mod constat de la cel de-al doilea sezon, care ar fi costat sase milioane de dolari, conform News.ro

In anul 2012, regizorul David Benioff a declarat ca a cerut postului HBO marirea bugetului, dupa ce a prezentat argumente pentru care ar trebui cheltuiti mai multi bani pentru scenele care prezinta luptele de la Blackwater si Hardhome.

”Urzeala Tronurilor” este un serial de televiziune produs de HBO sub forma unei fantezii medievale, pe baza romanelor scrise de George R. R. Martin in seria ”Cantec de gheata si foc”. Serialul prezinta aventurile dramatice si intrigile la care participa membrii familiilor Stark, Lannister, Baratheon si Targaryen, care vor sa cucereasca Tronul de Fier din regatul Westeros.

Citeste si:

Serialul a devenit un veritabil fenomen social, fiind extrem de apreciat de telespectatori pentru interpretarile actorilor, complexitatea personajelor, evolutia firului narativ si decorurile spectaculoase. ”Urzeala tronurilor” a castigat si numeroase trofee importante, inclusiv 26 premii Emmy.

La randul lor, cartile din seria ”Cantec de gheata si foc” s-au vandut in peste 60 de milioane de copii pe plan mondial si au fost traduse in 45 de limbi.

In luna ianuarie, George R. R. Martin a anuntat ca a depasit termenul limita ce i-a fost impus de editorii lui in privinta predarii celui de-al saselea manuscris din seria ”Cantec de gheata si foc” si ca, din acest motiv, volumul nu va putea fi publicat inainte de debutul celui de-al saselea sezon din serialul ”Game of Thrones”.

Cel de-al saselea sezon al serialului ”Urzeala tronurilor” va avea premiera pe 24 aprilie.

Sursa foto: Alexander Kirch / Shutterstock