Metrorex a semnat contractul pentru servicii aferente studiului de prefezabilitate si studiului de fezabilitate pentru tronsonul Gara de Nord - Gara Progresu din Linia 4 de metrou, Lac Straulesti - Gara Progresu. Contractul are o valoare de peste 19,7 milioane de lei, fara TVA, si a fost semnat cu asocierea Metroul S.A. - Amberg Engineering A.G.

Contractul este incheiat in cadrul proiectului "Studiu de pre-fezabilitate si studiu de fezabilitate pentru constructia liniei 4 de metrou: Lac Straulesti - Gara Progresu, tronsonul Gara de Nord - Gara Progresu", finantat prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman vizand reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse, potrivit Metrorex.

Bugetul total al proiectului este de 11.900.000 franci elvetieni, (din care 8.500.000 franci reprezinta contributia elvetiana nerambursabila). Valoarea contractului de servicii de proiectare, asistenta si consultanta de specialitate este de 19.710.016,61 lei fara TVA.

Elaborarea Studiului de Pre-Fezabilitate si Fezabilitate urmareste oportunitatea realizarii Liniei de metrou - Lac Straulesti - Gara de Nord - Gara Progresu.

Constructia liniei de metrou va imbunatati transportul public urban din Bucuresti prin descongestionarea traficului de suprafata din zona centrala si de sud a orasului si va realiza legatura directa intre zona de nord-vest si zona de sud a Capitalei.

Sursa foto: Radu Bercan / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »