Sume importante din bugetul Primariei Capitalei s-au dus, in primele 11 luni ale acestui an, catre institutiile care organizeaza concerte si spectacole, dar si activitati culturale si recreative pentru bucuresteni. Circa 150 de milioane de euro au fost cheltuiti pentru distractii de acest fel. In schimb, doar 19 milioane de euro s-au alocat pentru a educatie.

Institutiile publice de spectacole si concerte sunt o adevarata sugativa de bani publici. Primaria Capitalei le-a dat in acest an 403,8 milioane de lei (87 milioane de euro), ca sa ii distreze pe bucuresteni. Si daca distractia n-a fost de ajuns, bucurestenii au fost si „culturalizati” si „recreati” cu alte 160 de milioane de lei (34 milioane de euro) date pentru „Alte servicii in domeniile culturii, recreerii si religiei”. Totodata, si sectiunea „Alte servicii culturale” a primit de la Primarie alte 128,6 milioane de lei (28 milioane de euro), conform Adevarul.ro.

Un total de duce la sume cheltuite pentru spectacole, cultura, recreere si religie de peste 692 de milioane de lei, adica circa 150 milioane de euro, conform datelor de pe http://www.transparenta-bugetara.gov.ro, preluate de platforma Geeks for Democracy.

Cititi materialul integral pe Adevarul.ro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
ZERO interes pentru cultura! Teatru National Bucuresti, ultima victima