Metroul nu va ajunge in cartierul Drumul Taberei nici anul acesta, dupa cum au promis reprezentantii Metrorex. Intr-un document oficial, citat de Digi24, sefii din Transporturi recunosc ca magistrala 5 de metrou va fi gata abia in primul trimestru din 2019.

Magistrala 5 de metrou nu va fi gata la finalul acestui an, asa cum au promis anul trecut reprezentantii Metrorex si cei ai Ministerului Transporturilor. Desi lucrarile la structura sunt gata in proportie de 96%, iar muncitorii au facut mai bine de jumatate din lucrarile la sine, iar finisajele sunt aproape gata, metroul sufera o noua amanare, din cauza ca sistemul de automatizare si siguranta traficului nu a fost cumparat inca.

La finalul lunii iulie 2017, fostul director Metrorex, Marin Aldea, anunta, cu ocazia finalizarii sapaturilor tunelului la prima parte din Magistrala 5 de metrou, ca se va putea circula pe sectiunea de metrou Valea Ialomitei - Eroilor, incepand cu semestrul al doilea al anului 2018.

Mai multi ministri, mai multe termene pentru metroul Drumul Taberei

Fostul ministrul al transporturilor, Razvan Cuc, declara, in martie 2017, ca "termenul realist (...) este finalul semestrului unu 2018", intrebat cand va fi functional tronsonul Raul Doamnei-Eroilor.

In noiembrie 2016, cu ocazia Zilei Portilor Deschise la metroul Drumul Taberei, fostul ministru al Transporturilor, Sorin Buse, anunta ca sectiunea de metrou Eroilor - Drumul Taberei va functiona din semestrul al doilea al anului 2017.

La finalul lunii septembrie 2016 se avansa un alt termen pentru darea in functiune a Magistralei care ajunge in cartierul bucurestean. Directorul tehnic din Metrorex, Ionel Oprea, declara ca linia de metrou Drumul Taberei va fi funcţionala la mijlocul anului 2017.

Lucrarile la Magistrala 5 au inceput in 2011, primul termen de finalizare a lucrarilor fiind 2014. In noiembrie 2011 au inceput primele lucrari pe traseul lotului Raul Doamnei - Eroilor 2 si erau afisate panouri cu mesajul “În 3 ani aici va fi staţia ta de metrou”. 6 ani mai tarziu inca nu este nici o statie de metrou functionala.

Proiectul Magistrala 5 de metrou, sectiunea Raul Doamnei - Eroilor (pasajul subteran Opera), inclusiv Valea Ialomitei, va avea o lungime totala de 7 kilometri, 10 statii si un depou. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 3,1 miliarde de lei cu TVA.

Constructorul sectiunii Raul Doamnei - Eroilor din Magistrala 5 este Asocierea Astaldi (Italia) - FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (Romania) - AB Construct (Romania).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri