Dupa o noapte de cod portocaliu de ninsori si viscol, mai multe trenuri au fost anulate in aceasta dimineata, iar traficul aerian se desfasoara cu intarzieri. De asemenea, circulatia pe Autostrada Soarelui a fost oprita, scrie Agerpres. Later edit: Mai multe zboruri de pe Otopeni au fost anulate.

Later edit - CNAB: 12 curse aeriene, anulate din cauza vremii

Opt curse operate de doua companii low cost pe relatiile Treviso, Pisa si Stockholm, respectiv Istanbul, au fost anulate vineri din cauza conditiilor meteo, iar operatorul national aerian a anulat patru zboruri, potrivit reprezentantilor Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

Astfel, Wizz Air a anulat cursele dus-intors catre Stockholm, Pisa si Treviso, Pegasus catre Istanbul tur-retur, iar TAROM zborurile Bucuresti Cluj si Bucuresti - Chisinau si retur.

Conform CNAB, pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfasura, la ora 11:30, in conditii de iarna, conform programului de zbor.

"Unele zboruri au intarzieri la decolare, determinate in principal de degivrarea aeronavelor si de interventiile periodice pentru deszapezire la piste, platforme si cai de rulare, interventii obligatorii pentru operarea in siguranta.(...) Infrastructura aeroportuara este operationala, fiind asigurate conditiile pentru mentinerea suprafetei de miscare in conditii optime", se mentioneaza intr-un comunicat al CNAB.

In aceasta dimineata, CFR Calatori a anulat zeci de trenuri de calatori. Lista, actualizata periodic, poate fi gasita AICI.

MAI: Autostrada A2 si 8 drumuri judetene inchise; pe 4 drumuri nationale circulatia este restrictionata

Tronsonul Bucuresti - Drajna al autostrazii A2 a fost inchis preventiv si se actioneaza pentru deszapezire, pe patru drumuri nationale circulatia este restrictionata, iar opt drumuri judetene sunt inchise din cauza caderilor de zapada si a vantului puternic.

"Pe majoritatea drumurilor nationale si judetene din zonele aflate sub avertizare circulatia se desfasoara in conditii de iarna, 8 drumuri judetene fiind inchise. Situatia starii drumurilor este in dinamica si este comunicata periodic de catre Centrul Infotrafic al Politiei Romane si Ministerul Transporturilor", informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis vineri AGERPRES.

In ceea ce priveste traficul maritim si fluvial, Bara Sulina si Porturile Midia si Mangalia sunt inchise, iar traficul fluvial se desfasoara cu restrictie de viteza din cauza cresterii nivelului Dunarii.

De asemenea, traficul cu feribotul prin punctul de trecere a frontierei Turnu Magurele este inchis din cauza conditiilor meteo, iar in punctul de trecere a frontierei Bechet traficul este restrictionat pentru autovehiculele cu masa maxima admisa mai mica de 3,5 tone, acestea fiind redirectionate prin punctul de trecere a frontierei Calafat.

"Situatia este centralizata si monitorizata permanent la Centrul National de Conducere Integrata care functioneaza la nivelul MAI, completat cu reprezentanti ai institutiilor cu atributii in gestionarea situatiilor de urgenta cauzate de fenomenele meteo severe", se arata in comunicat.

Trafic aerian in conditii de iarna. Pot exista intarzieri si de 40 de minute

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfasoara in conditii de iarna, conform programului de zbor.

Nicio cursa nu este anulata pe Aeroportul Henri Coanda din cauza conditiilor meteo. Unele zboruri pot inregistra intarzieri la decolare, determinate in principal de degivrarea aeronavelor, intarzieri care, punctual, pot atinge si chiar depasi 40 de minute.

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru a se asigura operarea in conditii de siguranta. Infrastructura aeroportuara este operationala, fiind asigurate conditiile pentru mentinerea suprafetei de miscare in conditii optime.

Informatii in timp real despre situatia zborurilor pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti pot fi gasite pe pagina de web www.bucharestairports.ro.

Risc crescut de avalansa

Dispeceratul National Salvamont anunta ca in toate masivele montane se inregistreaza un risc crescut de avalansa. Turistii sunt atentionati sa ceara informatii cu privire la starea traseelor pe care doresc sa le abordeze.

"Pentru acest weekend se anunta ninsori si cresteri ale temperaturii in majoritatea masivelor montane din tara, iar stratul nou de zapada depus in ultimele zile, cu siguranta, va fi extrem de instabil. Doritorii de drumetii montane nu trebuie sa renunte la echipamentul de iarna si sa solicite informatii echipelor Salvamont privind nivelul riscului de producere a avalanselor si starea traseelor pe care doresc sa le abordeze", se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a Dispeceratului National Salvamont.

Sursa foto: Shutterstock / Igor Iakovlev

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri