O firma din Belgia si-a premiat angajatii cu cate 30.000 de euro fiecare. In plus este vorba despre 230 de persoane. Problema este ca inainte ca directiunea sa apuce sa clarifice ca a fost vorba despre o eroare de contabilitate, multi s-au apucat sa cheltuiasca banii, cu frenezie. Chiar si cei care nu s-au atins de ei, nu prea vor sa-i dea inapoi.

O otelarie din Charleroi, Belgia, a vrut sa le vireze angajatilor cate o prima de 100 de euro, pe langa salariul de 1.600 de euro. Dintr-o greseala imensa, toti cei 230 de muncitori s-au trezit cu 30.000 de euro, fiecare.

Angajat: “Fireste ca mi-a trecut prin cap ca e o greseala. Dar cand primesti o asemenea suma in cont, te gandesti sa-ti achiti datoriile, sa pleci in vacanta, sa-ti iei o masina. Nu te gandesti sa-i dai inapoi.”

Desi multi si-au dat seama ca trebuie sa fi fost o incurcatura la mijloc, asta nu i-a oprit sa cheltuie banii. Intre timp, sefii societatii au sesizat eroarea care i-a lasat mai saraci cu 7 milioane de euro si vor banii inapoi. Doar ca bancile belgiene nu pot retrage banii automat din conturi, asa ca muncitorii sunt rugati sa-i inapoieze.

Dar nu toti sunt dispusi sa faca asta si au anuntat ca isi vor angaja avocati. Legea este clara insa.

Etienne Piret, avocat: “Pot invoca, desi e neverosimil, ca au fost de buna credinta si au crezut cu adevarat ca au primit aceasta prima. Dar asta nu schimba cu nimic obligatia lor de a rambursa banii. Au posibilitatea sa ceara un ragaz.”

Totusi, daca nu returneaza banii imediat, muncitorii vor plati dobanda legala de 2% pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri