Meteorologii au emis cod galben de ninsori si viscol, care a intrat in vigoare duminica noapte, la ora 2:00 si este valabil pana luni seara, la 21:00. Atentionarea vizeaza aproape jumatate din tara, unde vor fi precipitatii, iar vantul va sufla cu peste 80 de kilometri pe ora.

Cu toate acestea, probleme au fost inca de duminica. La Ranca, unde vantul a batut cu putere si a spulberat zapada pe sosea, zeci de masini au ramas blocate. De vina sunt si soferii care au plecat la drum cu masinile neechipate de iarna, unii dintre ei avand nevoie de ajutorul drumarilor informeaza Digi24.

Din cauza vizibilitatii extrem de scazute si pentru ca nici nu erau dotate cu lanturi, 50 de masini nu au mai putut continua drumul. Circulatia a fost blocata timp de o ora, pe drumul ce duce spre statiunea Ranca. Turistii au cerut ajutorul drumarilor si au urcat pe munte insotiti de utilajele de deszapezire.

Probleme au fost si pe drumul care duce din Sinaia catre Cota 1400, din cauza unor soferi care nu si-au echipat masinile corespunzator pentru iarna.

Soferii au incercat sa urce la Cota 1400 cu anvelope de vara, insa tot ce au au reusit sa faca a fost sa blocheze ambele sensuri de mers. Spre coborare, s-a format o coloana de peste 30 de masini.

In judetul Hunedoara, traficul pe DN 66 a fost blocat mai bine de o ora pe ambele sensuri din cauza unei avalanse. Un val urias de zapada a ajuns pe sosea, insa din fericire, in acel moment, nicio masina nu trecea prin zona, asa ca nimeni nu a fost ranit.

Cum va fi vremea in tara

Conform atentionarii in vigoare, ninsorile viscolite vor predomina in toata zona de munte, iar stratul de zapada nou depus va trece local de 20 cm. Ploile vor fi prezente la inceput in celelalte regiuni, apoi se vor semnala si ninsori, mai ales in nord si in centru. Intensificari ale vantului vor fi in aproape toata tara, iar altitudini foarte mari, cu precadere in Carpatii Meridionali, rafalele vor depasi 100 km/h.

In prima zi de Craciun, vremea se va raci simtitor pe intreg cuprinsul tarii. Astfel, maximele vor porni de la minus 4 grade in Transilvania si se vor opri la 3..4 grade Celsius in regiunie sudice. Va mai ninge pe suprafete mici in in nord, in nord-est si in centru, iar vant alert va fi in Moldova, Dobrogea, in sud-vestul Olteniei, precum si in spatiul montan. Temperaturile vor creste usor de miercuri, asa ca precipitatiile din nordul, nord-estul si centrul teritoriului vor fi trecator si sub forma de lapovita.

Pe parcursul zilei de luni, va ploua slab si in Capitala, iar fulguieli trecatoare vor fi posibile abia dupa lasarea intunericului. Mercurul in termometrele va reusi sa mai urce pana la 6 grade Celsius, insa vantul va accentua senzatia de frig

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri