Frigul instalat de cateva zile in intreaga tara nu o sa plece prea curand, meteorologii anuntand un weekend cu ninsori, lapovita si polei pentru mai multe zone din tara. Later edit: Atentionarea de vreme rea a fost prelungita.

Later edit: Administratia Nationala de Meteorologie a emis noi atentionari. Astfel, de vineri de la ora 12:00 pana duminica la ora 06:00 va fi in vigoare o atentionare de vreme rea valabila pentru toata tara.

De asemenea, de vineri de la ora 14;00 si pana sambata la ora 14:00 va fi in vigoare un cod galben de ninsori insemnate cantitativ in zona Muntilor Banatului, in Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura.

In plus, in Capitala se anunta ploi, polei, vant, ceata si temperaturi de minus 1 - 0 grade in Bucuresti, pana duminica dimineata.

Incepand de vineri seara pana sambata dimineata, in Capitala va ploua si vor fi depuneri semnificative de polei, potrivit prognozei speciale, publicata de Administratia Nationala de Meteorologie. Vantul va avea intensificari temporare cu rafale de 45 - 55 kilometri pe ora, iar temperatura aerului va fi de minus 1 - 0 grade.

Stire initiala

Pana vineri la ora 14:00 este in vigoare o atentionare de tip cod galben de ploi, lapovita si vant pentru jumatate din tara. Apoi, vor mai fi ninsori la munte, in vest si in Bucovina, si lapovita in restul tarii, scrie Ziare.com.

In plus, ANM a emis, vineri dimineata, avertizari now casting de tip cod galben de ceata valabile pana la ora 08:00 pentru judetele Sibiu si Constanta si una de tip cod galben de polei valabila pentru judetul Dolj pana la ora 09:00.

O avertizare de tip now casting de tip cod portocaliu de polei este valabila pentru judetul Vrancea pana la ora 11:00.

Pana sambata la ora 15:00 este in vigoare si un cod galben de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice: Drincea, Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Jiu - bazin aval statia hidrometrica Sadu (judetele Mehedinti, Gorj si Dolj), Olt - afluentii aferenti sectorului aval confluenta Lotru (judetele Valcea, Gorj, Dolj, Arges si Olt).

Pentru vineri se anunta maxime de 2 grade in Moldova, 5 in Maramures, 3 in Crisana, 5 in Transilvania, 4 in Banat, 5 in Oltenia, 2 Muntenia si 8 grade in Dobrogea.

In Capitala, vineri dimineata o sa bata vantul in continuare si va fi frig. Se anunta o maxima de 0 grade si minima de -2 grade.

Iata maximele prognozate pentru vineri:

Brasov: 4 grade
Oradea: 2 grade
Constanta: 6 grade
Suceava: -4 grade
Baia Mare: 2 grade
Cluj-Napoca: 2 grade
Pitesti: 2 grade
Sibiu: 3 grade
Iasi: -4 grade
Galati: 0 grade
Arad: 0 grade
Ploiesti: 2 grade

Timisoara: 1 grad
Craiova: 2 grade
Drobeta-Turnu Severin: 3 grade
Giurgiu: 0 grade.

Sambata vor fi maxime de 2 grade in Moldova, 1 in Maramures, 1 in Crisana, 4 in Transilvania, 2 in Banat, 5 in Oltenia, 5 in Muntenia si 10 grade in Dobrogea. In Bucuresti, vremea va fi tot rece. Mercurul din termometre va indica 2 grade ziua si -2 in timpul noptii.

Pentru duminica meteorologii anunta in continuare frig si maxime de 4 grade in Moldova, 0 in Maramures, 2 in Crisana, 2 in Transilvania, 4 in Banat, 6 in Oltenia, 6 in Muntenia si 4 grade in Dobrogea. In Capitala vor fi tot doua grade in timpul zilei si -5 noaptea.

Sursa foto: stoatphoto/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri