Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată pentru nouă judeţe, valabilă de sâmbătă seara, până duminică dimineaţa, şi o atenţionare Cod galben pentru 10 judeţe, valabilă de sâmbătă după-amiază, până duminică dimineaţa.

Astfel, în intervalul 5 august, ora 18 - 6 august, ora 10, în judeţele Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Gorj şi în zona de munte a judeţului Vâlcea şi Alba vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 70...80 km/h) şi pe arii restrânse vijelii puternice şi grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 30...50 l/mp şi izolat de peste 70...80 l/mp.

Se vor afla sub Cod portocaliu judeţele: Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Dolj şi parţial Vâlcea şi Alba.

De asemenea, în intervalul 5 august, ora 13 - 6 august, ora 10, sunt vizate de instabilitate atmosferică temporar accentuată în zece judeţe.

În intervalul menţionat, în Banat, Crişana, Oltenia, vestul Transilvaniei şi al Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp.

Judeţele care se vor afla sub Cod galben sunt: Satu Mare, Bihor, Sălaj, Cluj, Sibiu, Argeş, Olt şi Târgovişte şi parţial Vâlcea şi Alba.

De asemenea, meteorologii au transmis o atenţionare Cod galben de caniculă, val de căldură, disconfort termic ridicat valabil pe parcursul zilei de sâmbătă, 5 august, pentru Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Oltenia, Muntenia şi sud-estul Moldovei, unde va fi caniculă, disconfortul termic se va menţine ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri