Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o informare meteorologică de intensificări ale vântului, precipitaţii mixte şi polei în zonele joase, dar şi ninsori la munte, valabilă până vineri dimineaţa în majoritatea regiunilor.

Conform prognozei de specialitate, începând din după-amiaza zilei de miercuri (24 ianuarie), aria precipitaţiilor va fi în extindere treptată şi temporar în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei vor fi precipitaţii mixte (ploi, lapoviţă şi ninsori) şi mai ales în noaptea de miercuri spre joi (24/25 ianuarie) pe alocuri depuneri de polei, scrie Agerpres.

În zona montană vor predomina ninsorile (izolat, cantităţile de apă vor fi de 15...25 l/mp) şi se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări la munte, unde rafalele vor depăşi 60...80 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (25 ianuarie), local şi în Oltenia, Transilvania şi Moldova, cu viteze în general de 45...55 km/h.

ANM precizează că intensificări ale vântului vor mai fi până la sfârşitul săptămânii, în cea mai mare parte a ţării.

De asemenea, meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de viscol, valabilă în intervalul 24 ianuarie, ora 18.00 - 26 ianuarie, ora 10.00, la munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m.

Potrivit sursei citate, la munte, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 80...100 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri