Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat vineri ca in maximum doi ani urmeaza sa fie acoperite posturile vacante din spitale cu medici specializati in medicina de urgenta, scrie Agerpres.

Sorina Pintea s-a aflat vineri, la Zalau, ea fiind intrebata ce masuri poate lua Ministerul Sanatatii pentru rezolvarea crizei generate de lipsa medicilor specializati in medicina de urgenta, aspect semnalat in mai multe spitale din tara.

"Este o problema, este o problema la Zalau, este o problema in Ploiesti, este o problema in Tulcea. Ce a tinut de Ministerul Sanatatii noi am inceput sa facem, adica am majorat numarul de locuri scoase la rezidentiat pe specialitatea Urgente, medicina de urgenta. Anul trecut, din suplimentarile aprobate de catre Guvern, cele 300 de locuri in plus, o parte s-au dus catre medicina de familie si o parte catre medicina de urgenta. Asteptam sa se termine rezidentiatul pentru ca, am declarat in nenumarate randuri, la un moment dat am facut medici pentru alte tari, nu pentru Romania. Deci, pana atunci, completam cu medici de familie care au competente in acest domeniu, urmand sa avem in maxim doi ani de zile medici care vor acoperi posturile vacante din spitale, cu specialitatea medicina de urgenta", a precizat Sorina Pintea, intr-o conferinta de presa la Zalau.

Ministrul Sanatatii s-a aflat, vineri, intr-o vizita in judetul Salaj, alaturi de premierul Viorica Dancila.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri