Primarul Bucurestiului, Gabriela Firea, ameninta intr-o postare pe Facebook ca-i va actiona in instanta pe toti cei care continua sa sustina ca municipalitatea va face defrisari in Parcul Cismigiu. ”Resping ferm orice zvonuri, insinuari si intoxicari ale opiniei publice care fac referire la asa-zise defrisari ale unor arbori cu valoare istorica (…) Este ultima precizare publica pe care o fac. Cu cei care mai continua minciuna cu defrisarile si restaurantele, ma voi vedea direct la tribunal”, scrie Firea pe Facebook.

Senatorul USR, Vlad Alexandrescu, a acuzat-o pe Gabriela Firea la sfarsitul lunii iulie ca ar vrea „sa distruga” Parcul Cismigiu prin reabilitarea peisagistica si sustine ca proiectul de reabilitare votat miercuri nu a fost supus dezbaterii publice.

”Firea incearca iar sa distruga Parcul Cismigiu! Sub denumirea de ‘restaurare’, Primaria Bucurestiului vrea sa taie zeci de arbori seculari, plantaţi inca dinainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial. Iar, pe locul lor, sa construiasca tot felul de gherete pe care sa le ofere apropiaţilor partidului sa-si deschida afaceri in mijlocul parcului”, a scris senatorul USR in urma cu o luna.

Ulterior, liberalii un lanţ uman in jurul unuia dintre platanii seculari din Gradina Cismigiu, pentru a atrage atenţia ca Primaria Capitalei ar putea, in urma unei hotarâri a Consiliului general, sa taie astfel de copaci.

Redam mai jos integral postarea Gabrielei Firea pe Facebook:

Citeste si:
Trump: Zuckerberg mi-a spus ca sunt numarul 1 pe Facebook
Donald Trump: Zuckerberg mi-a...

”Am inteles ca reprezentanti ai unor asociatii si partide doresc prin orice mijloace sa ‘salveze’ parcul Cismigiu de la reabilitare! Vazand ca nu au obtinut in mediul online efectele scontate, sustinand, eronat, ca Primaria Capitalei vrea sa defriseze copaci din parcul Cismigiu, incearca acum sa profite de sensibilitatea pentru probleme ecologice a unor personalitati culturale, de a caror imagine doresc sa se foloseasca pentru a derula o campanie calomnioasa impotriva mea si a Primariei Capitalei!

Asa cum am declarat public, in repetate randuri, acest proiect urmareste RESTAURAREA acestui parc, pastrand amprenta sa istorica.

Proiectul NU propune infiintarea unor noi spatii comerciale si nici defrisari de arbori pentru realizarea de restaurante, ci sunt prevazute plantari noi, dar si demontarea unor constructii care imprima parcului o imagine improprie. Subliniez inca o data ca toate interventiile vor fi corelate cu statutul de monument istoric al parcului!

RESPING FERM orice zvonuri, insinuari si intoxicari ale opiniei publice care fac referire la asa-zise defrisari ale unor arbori cu valoare istorica si consider ca este injositor pentru orice om politic sa se foloseasca de oameni de valoare pe care, inducandu-i in eroare, sa-i transforme in instrumente politice!

Citeste si:
Topul celor care au castigat cei mai multi bani in ultimul deceniu
Topul celor care au castigat...

Este ultima precizare publica pe care o fac. Cu cei care mai continua minciuna cu defrisarile si restaurantele, ma voi vedea direct la tribunal”.

Cu toate acestea, schita de mai jos, din documentele oficiale, o contrazic pe primarul Gabriela Firea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Gabriela Firea vrea sa ii dea afara pe medicii care vorbesc cu presa