O fantana arteziana in valoare de 60.000 de euro, cu jocuri de lumini si muzica terapeutica, a fost amenajata in fata Spitalului de Urgenta din Suceava.

In fata Spitalului de Urgenta din Suceava a fost amenajata o fantana arteziana in valoare de 60.000 de euro, cu jocuri de lumini si muzica terapeutica, investitia fiind realizata din taxa de parcare perceputa de spital, scrie Mediafax.ro.

Proiectul a fost inceput in anul 2012, beneficiarul fiind Consiliul Judetean Suceava, ca proprietar al terenului pe care a fost construita fantana, insa au existat mai multe probleme cu constructorul si in cele din urma, dupa procese, lucrarea nu s-a mai finalizat. Cu toate acestea, in 2019 conducerea spitalului a reusit sa preia spatiul in administrare si sa amenajeze fantana arteziana, care a fost inaugurata pe 15 septembrie.

„Noi ne-am dorit mult ca aceasta fantana arteziana sa fie finalizata, dar nu am putut interveni pana acum. Am gasit ca sursa de finantare taxa de parcare, care nu a fost instituita cu acest scop, ci cu scopul de a face ordine in curtea institutiei. Taxa a fost corect incasata si evidentiata si am decis ca resursele care vin de la oameni sa fie folosite tot in interesul oamenilor - se fac lucrarile de amenajare a curtii, curatenie, lucrarile deszapezire iar fantana este parte din aceste lucrari facute pentru oameni. Ea are rol terapeutic, estetic si de bun gust. Tinem sa fim un spital prietenios iar fantana arteziana nu este varful de lance al investitiilor din spital, este un apendice al infrastructurii si dotarii spitalului. (...) Ne intereseaza foarte mult si arealul spitalului, dar din pacate nu toti furnizorii sunt de cuvant. Am pregatit locul pentru bancute si la sfarsitul acestei saptamani acestea urmeaza sa fie montate. Nu am inceput si nu am terminat cu aceasta fantana arteziana modernizarile la spitalul din Suceava. Am investit foarte mult in infrastructura, in aparatura medicala, vrem sa dam o alta perspectiva, o alta imagine spitalelor din Romania si sunt bucuros ca am reusit sa o finalizam”, a declarat managerul Spitalului de Urgenta Suceava, Vasile Rimbu.

Fantana arteziana are scop terapeutic si de ea se pot bucura atat pacientii cat si oamenii care ies la plimbare in oras si vor sa se relaxeze. Aceasta va functiona in fiecare zi, seara, intre orele 18:00 si 22:00.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri