Ministrul Educatiei a finalizat proiectul de ordin care schimba admiterea la liceu si a eliminat obligativitatea mediei minime de 5 pentru inscrierea in invatamantul liceal. Elevii vor putea intra la liceu daca au sustinut Evaluarea Nationala, indiferent de nota obtinuta.

Proiectul care modifica Ordinul nr. 4948/2019 privind organizarea si desfasurarea admiterii la liceu, prevede o singura conditie pentru elevii care vor sa urmeze liceul, la prima repartizare computerizata dupa Evaluarea Nationala din vara: sa fi sustinut examenele Evaluarii Nationale de la clasa a VIII-a, scrie edupedu.ro.

Astfel, Proiectul de ordin realizat de Monica Anisie prevede modificarea articolului 2, alineatul 10, astfel, potrivit documentului:

“1. La articolul 2, alineatul (10) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
‘La repartizarea computerizata din prima etapa de admitere participa numai elevii care au sustinut evaluarea nationala.’ (fara a fi facuta vreo precizare legata de medie)

In urma cu cateva luni, o prevedere publicata in Monitorul Oficial si semnata de fostul ministrul interimar Daniel Breaz arata ca invatamantul profesional devenea obligatoriu pentru elevii care sustineau Evaluarea Nationala si obtineau o medie de admitere sub 5.

Potrivit datelor de la acea vreme elevii care sustinea Evaluarea Nationala 2020 si care urmau sa obtina o medie de admitere la liceu sub 5 nu ar fi intrat in procesul de repartizare la licee, fie ele tehnologice, teoretice sau vocationale. Singura ruta catre care se puteau indrepta era cea profesionala, de 3 ani, duala sau clasica.

Ministerul Educatiei a publicat in dezbatere publica ordinul care elimina obligativitatea scolii profesionale pentru elevii cu medii sub 5.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri