Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că din 15 mai, odată cu intrarea în starea de alertă, purtarea măştii de protecţie în spaţiile închise devine obligatorie, la fel - păstrarea unei distanţe între oameni şi igiena mâinilor.

"Din păcate, epidemia de COVID-19 este încă între noi. Nu este momentul să ne relaxăm prea mult. Ne apropiem foarte rapid de numărul de 1.000 de victime. În continuare avem în fiecare zi sute de cazuri noi. Totuşi se apropie data de 15 mai când se termină starea de urgenţă şi vom intra în starea de alertă. (...) În primul rând, aş menţiona ce devine obligatoriu din 15 mai. Sunt lucruri foarte simple, dar foarte importante", a spus Klaus Iohannis, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

Astfel, șeful statului a arătat că "din 15 mai devine obligatoriu portul măştii atunci când ne găsim în spaţii interioare, de exemplu când mergem la magazin sau când mergem cu transportul în comun, în metrou. În interior masca este obligatorie. Este obligatorie păstrarea unei distanţe. Distanţa obligatorie între persoane este 1,5 m. (...) Igiena mâinilor devine obligatorie".

Klaus Iohannis: Când ieşim din localitate este în continuare nevoie de o declaraţie

Declaraţia pe proprie răspundere este în continuare necesară, la ieşirea din localitate, după încheierea stării de urgenţă, a mai declarat preşedintele Klaus Iohannis. El a spus că excepţie în acest caz fac zonele metropolitane.

Şeful statului a precizat că deplasarea în afara localităţii va fi în continuare interzisă, cu excepţii ce vor fi stabilite de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Iohannis a afirmat că, de la 15 mai, când expiră starea de urgenţă, "se renunţă la obligaţia de a sta acasă şi la obligaţia unei declaraţii când ne deplasăm în interiorul localităţii".

Potrivit acestuia, după 15 mai este recomandată deschiderea parcurilor.

Iohannis a avut, la Cotroceni, o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri