Sărbătoarea Sfântului Nectarie va începe sâmbătă, cu două zile înainte de hram, la Mănăstirea Radu-Vodă, credincioşii fiind îndemnaţi să respecte hotărârile autorităţilor cu privire la purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţei fizice.

Racla cu moaştele Sf. Ierarh Nectarie va fi scoasă din biserică sâmbătă, la ora 11,00, şi va fi aşezată în baldachin spre închinare până luni, 9 noiembrie, la ora 22,00, după slujba Privegherii, scrie Agerpres.

Alături de moaştele Sfântului Nectarie vor fi aşezate, ca de obicei, cele ale Sfântului Efrem cel Nou din patrimoniul mănăstirii.

"Având în vedere contextul social actual şi dorind o bună rânduială a sărbătorii vă îndemnăm să vă închinaţi sfintelor moaşte atât în zilele precedente sărbătorii, cât şi după. Îndemnăm credincioşii să respecte hotărârile autorităţilor de stat cu privire la purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţei fizice", transmit reprezentanţii aşezământului monahal, citaţi de Agenţia Basilica a Patriarhiei Române.

Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, numit Taumaturgul pentru vindecările miraculoase, îndeosebi de cancer, care s-au săvârşit pentru cei care s-au închinat cu credinţă sfintelor sale moaşte, este unul din cei mai iubiţi sfinţi din Grecia, dar nu numai.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri