Airbus Helicopters Romania a încheiat livrarea primelor trei dintre cele șase elicoptere de tip H135 Inspectoratului General de Aviație, cu următoarele trei livrări programate până la mijlocul anului 2021.

În septembrie 2018 a fost lansată o licitație internațională pentru furnizarea de elicoptere ușoare multirol statului român, la care Airbus Helicopters a participat cu varianta H135. Ca urmare a câștigării acestei licitații, la sfârșitul lunii iulie 2019 a fost încheiat un acord-cadru pe o perioadă de 4 ani, care prevede cumpărarea a până la 10 elicoptere H135, precum și servicii de suport asociate operațiunilor medicale aeriene și misiunilor de căutare și salvare (SAR) în țară.

Ulterior semnării a trei contracte subsecvente, comanda totală se ridică la șase elicoptere de tip H135, care urmează să fie folosite pentru misiuni de evacuare medicală (MEDEVAC), căutare și salvare în condiții dificile, în special la munte (SAR) și intervenții aeriene pentru cazuri medicale critice. La încheierea livrărilor sub acest contract cadru, clientul va avea un pachet complex și complet care îi va permite operarea în întregime a acestor elicoptere (logistică, piese de schimb, utilaje, echipamente medicale, personal calificat și școlarizat).

Astăzi, în special, recunoaștem eforturile tuturor celor implicați în operațiunile medicale de urgență și ne mândrim că suntem parte a unui țel mai înalt, acela de a salva vieți omenești. H135 este unul dintre cele mai de succes elicoptere ușoare bimotor produse de Airbus, perfect capabil să răspundă nevoilor clientului român în misiunile de tip MEDEVAC și SAR. Avem încredere în produsul nostru și rămânem fideli promisiunii pe care o facem fiecărui client - să livrăm on time, on quality, on cost

Georges Durdilly, directorul general Airbus Helicopters Romania.

Airbus Helicopters a livrat peste 1.400 de elicoptere H135 clienților din întreaga lume, înregistrând peste 400.000 de ore de zbor anual. Domeniul operațional al H135 include misiuni ale forțelor de ordine, servicii medicale aeriene, transport aerian privat și de business, întreținerea parcurilor eoliene industriale și instruire militară.

Proiectul H135 din România a început în 2001 și, de atunci, Airbus Helicopters Romania a vândut elicoptere și a oferit servicii de întreținere, reparații și modernizare către Ministerul de Interne al României pentru acest model de aeronavă care desfășoară în prezent două tipuri de misiuni: poliție și Servicii medicale de urgență - EMS.

Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters Romania (2002) și Premium Aerotec (2009) în Brașov și Airbus Defense and Space (2005) în București.e din întreaga lume.

Sursa foto: Airbus Helicopters România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri