Seara zilei de 29 martie a fost martora unei serii de proteste la nivelul întregii țări. Reacția unui reprezentant al guvernului a apărut la câteva ore distanță, Dan Barna, vicepremierul României, precizând că ”toleranța față de huligani este zero”.

Vicepremierul țării a vorbit despre două planuri în ceea ce privește protestele din 29 martie. Barna a explicat faptul că pe de o parte, este vorba despre dreptul cetățenilor de a protesta, iar ”aici nu e nimic de adăugat”.

Pe de altă parte, protestele au implicat atitudini huligane, cu injurii și violențe din partea protestatarilor.

”Vom aveam toleranță zero față de huligani. Manifestările acestea întorc democrația din România cu câțiva ani în urmă. Amenințările fasciste la adresa primarului din Timișoara sau la adresa Maiei Morgenstern reprezintă încălcarea respectului față de celălalt, unul dintre principiile democrației”, a precizat Barna, invitat la Digi24.

AUR, partidul extremist din Parlamentul României

Totodată, Dan Barna a ținut să precizeze că România are, în mod oficial, un partid extremist în Parlament.

”Referitor la cel de-al doilea plan prin prisma căruia trebuie să analizăm evenimentele de aseară, este clar că avem un partid extremist în Parlamentul României. Cei de la AUR și-au asumat oficial manifestațiile”, a precizat Barna.

Măsuri mai dure, dacă va fi cazul

Nu în ultimul rând, vicepremierul țării a adăugat că România are cele mai relaxate restricții din Europa. În plus, acesta a menționat că țara noastră trece printr-o situație dificilă din punct de vedere pandemic.

Putem propune măsuri mai dure, dacă situația o cere. România are o incidență mare și încercăm să calibrăm măsurile la cifrele zilnice. Încercăm să venim cu măsuri cât mai consistente, având în vedere că secțiile ATI sunt pline”, a conchis Barna.

Sursa foto: Dan Barna/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri