Cătălin Drulă a transmis într-o postare pe pagina sa de Facebook că nimeni nu va scăpa nepedepsit în urma blocării ilegale a metroului din București. Ministrul Transporturilor transmite că pagubele în valoare de 2,8 milioane de euro provocate de blocarea metroului de săptămâna trecută vor fi cerute sindicatului.

Totodată, Metrorex va da în judecată sindicatul pentru a-și recupera aceste pierderi.

„Circulă un fake news de la Rădoi că am pus batista pe țambal. Nimic mai fals. Adevărul gol-goluț e că nimeni nu scapă de consecințele blocării ilegale a metroului din București.

Metrorex depune o acțiune în instanță pentru a declara acțiunea de vineri o grevă nelegală. În aceeași acțiune, compania se îndreaptă împotriva sindicatului pentru a recupera pagubele de 2,8 milioane de lei.

În rest, rămâne cum am stabilit:

  • Poliția a identificat deja 350 de participanți.
  • Acțiunile penale - de la DNA și DIICOT - merg mai departe.
  • Salariile nu pot fi plătite la nivelul actual și la numărul actual de angajați pe întregul an pentru că bugetul companiei nu permite. Este matematică simplă.
  • Dacă nu se va ajunge la o înțelegere că acea creștere de 18% nu mai poate fi aplicată, există spectrul insolvenței, pierderile financiare urmând să fie foarte mari.
  • Nu dăm înapoi în ceea ce privește domeniul public al statului și ocuparea sa ilegală. Există un termen pentru vacantarea spațiilor comerciale: 2 aprilie”, a scris Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.

Cătălin Drulă mai spune demersurile juridice vor continua și că nu este nicio intenție de a da înapoi. „Legea nu se negociază!”, a mai transmis ministrul Transporturilor.

Reamintim că în dimineața zilei de 26 martie, reprezentanți ai sindicatului USLM au organizat un protest spontan în stația Piața Unirii. Aceștia au coborât în tunel, pe calea de rulare, și au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri. Circulația trenurilor a fost reluată în aceeași zi, la ora 22:00.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri