Pe 5 iunie, la nivel mondial, este sărbătorită Ziua Mediului, prilej cu care majoritatea liderilor politici au făcut diferite declarații. Raluca Turcan, ministrul Muncii, a dat câteva indicații în ceea ce privește conservarea mediului înconjurător, în condițiile în care România se află în topul celor mai poluate state din Uniunea Europeană.

”Cea mai recentă statistică a Eurostat arată că România se află în topul statelor UE cu cele mai poluate orașe, iar un raport al Alianţei Europene pentru Sănătate Publică arată că țara noastră pierde anual peste 1 miliard de euro de la bugetul public de sănătate, prin tratarea bolilor cauzate de poluarea aerului. Este un cost major economic și social, mai ales în aglomerările urbane, pe care-l plătim cu toți, chiar dacă poate nu-l percepem direct”, a scris Turcan, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul precizează că schimbarea în bine pornește de la fiecare dintre noi, menționând că o principală îmbunătățire ar putea avea loc la nivelul transportului în comun.

”Soluțiile depind, în primul rând, de noi, de fiecare, pentru o schimbare de mentalitate care să sprijine regândirea politicilor de transport public de către autorități, pentru adoptarea mobilității urbană zero-emisii”, a mai precizat aceasta, în postarea sa.

În contextul căutării unor soluții pentru scăderea nivelului de poluare, Turcan amintește de importanța PNRR, care, la capitolul mediu, se concentrează pe înființarea întreprinderilor sociale în zona economiei verzi, tocmai pentru a investi în dezvoltarea durabilă.

Cum putem proteja mediul înconjurător

Ministrul Muncii enumeră, în postarea sa, câteva direcții prin care am putea proteja mediul înconjurător și prin care am putea reduce poluarea la nivelul României.

”Impactul activității umane asupra mediului se poate traduce prin mari aglomerații în trafic, defrișări sau o poluare tot mai crescută. Cred în exemplul bunelor practici care pot schimba oameni și obiceiuri”, menționează Turcan.

Ministrul propune următoarele:

  • acțiuni de plantare sau de ecologizare;
  • colectarea selectivă a deșeurilor;
  • printarea doar a documentelor esențiale;
  • utilizarea tot mai rar a pungilor de plastic, alegând sacoșele textile în schimb;
  • utilizarea unui mijloc de transport ecologic ori de câte ori situația o permite.

Sursa foto: Raluca Turcan/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri