Alteța Sa Regală Prințul de Wales a vizitat astăzi, 25 mai, centrul pentru refugiați ucraineni de la Romexpo, alături de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române.

Turul pavilionului amenajat în acest scop la Romexpo a fost oferit de Secretarul de stat pentru situații de urgență Raed Arafat, totodată vicepreședinte al Crucii Roșii, în prezența Directorului Crucii Roșii Ioan Silviu Lefter și a Directorului de Programe Andreeea Furtună, precum și a Reprezentantului Agenției ONU pentru Refugiațiîn România Pablo Zapata, a Primarului Bucureștiului Nicușor Dan, a Directorului General al Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, Cosmina Simiean, și a reprezentanților Armatei Salvării România.

"Vizita a fost scurtă, dar cred că a plecat dânsul (Prințul de Wales, n.r.) cu o idee foarte bună despre modul în care România a acționat per total", a declarat Raed Arafat. Deci, ce a văzut este cum am lucrat la nivel de cetățean, la nivel de organizații neguvernamentale, la nivel de guvern, la nivel de autorități locale și la nivel de organizații internaționale.

De asemenea, a adăugat Raed Arafat, "Ce a văzut Prințul de Wales aici a fost un lucru foarte pozitiv, foarte plăcut, și i-a încurajat pe toți cei care lucrează aici. Mesajul, mai ales către familiile ucrainene, a fost unul de încurajare și de speranță că se vor întoarce cât mai curând acasă".

Centrul de refugiați de la Romexpo înregistrează zilnic peste 1.000 de vizitatori ucraineni, care merg acolo pentru a se aproviziona cu produse de maximă necesitate: alimente, produse de igienă, îmbrăcăminte și încălțăminte, dar și pentru a beneficia de servicii sociale și consiliere pe perioada șederiiîn România.

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri