Bill Gates a cumpărat Castelul Portofino, un reper turistic faimos din staţiunea italiană cu acelaşi nume de la Marea Ligurică.

Bill Gates, în vârstă de 67 de ani, al patrulea cel mai bogat om din lume, a cumpărat Castelul Portofino, al cărui nume iniţial a fost Vila San Giorgio, prin intermediul companiei sale imobiliare Four Seasons, pe care a achiziţionat-o în 2021 de la prinţul saudit Alwaleed bin Talal pentru suma de 2,2 miliarde de dolari, scrie Agerpres.

Proprietatea de 1.200 de metri pătraţi, situată în apropiere de Genova, include în prezent 12 mini-apartamente dotate cu lift privat ce coboară la plaja aflată la baza castelului.

Fondatorul Microsoft ar fi cumpărat castelul pentru a-l transforma într-un hotel de lux pentru lanţul său Four Seasons.

Pentru Castelul Portofino Gates ar fi plătit între 50 şi 60 de milioane de dolari. El a cumpărat proprietatea de la o companie de asigurări genoveză.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri