Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au strâns până în prezent 31.000 de tone de deşeuri de pe malurile lacurilor Colentina, Fundeni şi Plumbuita şi mai au de ridicat probabil încă 15.000-20.000 de tone de deşeuri, a declarat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, citat de Agerpres.

El şi-a exprimat speranţa că ecologizarea acestora se va finaliza anul acesta. "Depinde foarte mult de topografia terenului. (...) Dacă nu terminăm anul acesta, vom termina cu siguranţă anul viitor", a precizat Radu Mihaiu.

Radu Mihaiu a menţionat că toate apele care sunt pe cursuri de râuri sunt în administrarea instituţiei "Apele Române".

"Este responsabilitatea lor să le şi cureţe şi le să le şi întreţină. Am avut o discuţie chiar de la începutul mandatului, în care Poliţia Locală amenda Apele Române că nu şi-au igienizat lacurile şi Apele Române făceau ping-pong şi amendau Sectorul 2 că cetăţenii au aruncat aceste deşeuri în apă. Şi atunci, în loc să facem ping-pong de amenzi, am semnat un protocol prin care Sectorul 2 îşi asumă să ducă de pe malurile râului şi din interiorul lacurilor care se află pe cursul râului să ia deşeurile depozitate de-a lungul anilor, dar acestea sunt doar deşeurile aruncate de cetăţeni. Pentru alge şi lintiţă şi alte lucruri de genul acesta responsabilitatea a rămas în continuare la Apele Române", a spus edilul Sectorului 2.

El a punctat că autoritatea locală îi amendează pe cetăţenii care aruncă deşeuri pe malurile lacurilor, însă este aproape imposibil să îi depisteze pe toţi. "Realitatea este că sunt prea multe intrări la lacuri pe unde pot fi aruncate şi este aproape imposibil să-i prindem pe toţi, dar când îi prindem le confiscăm maşina, îi amendăm ş.a.m.d", a afirmat Radu Mihaiu.

În altă ordine de idei, el a estimat că în cursul anului viitor se va finaliza concursul de soluţii cu Ordinul Arhitecţilor pentru amenajarea salbei de lacuri din sector.

Radu Mihaiu a spus ca este posibil ca execuţia să înceapă anul viitor şi a menţionat că vor fi lucrări făcute în mai multe faze.

El a punctat că după terminarea lucrărilor bucureştenii din zonă vor avea o promenadă, spaţiu verde în jurul lacurilor, care va fi de o diversitate foarte mare. "Vor exista zone de promenadă, de citit, de mers cu bicicleta, de mers cu rolele, cu locuri de joacă ş.a.m.d. Va fi un adevărat parc în jurul acestor acestor lacuri", a adăugat Radu Mihaiu.

Sursa foto: Radu Mihaiu / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri