Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat "ferm convins" că marţi se va lua o decizie în ceea ce priveşte preţurile la anumite categorii de alimente, urmând ca joi aceasta să se aprobe în şedinţa de Guvern.

El a precizat că, la ora 15,30, împreună cu preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, va avea o discuţie cu miniştrii Finanţelor, Agriculturii şi Fondurilor Europene.

"Sunt ferm convins că, în cursul zilei de astăzi, vom lua o decizie, dar, din experienţa trecută, fiindcă trebuie să ne uităm ce s-a făcut în trecut şi ce a funcţionat, orice reducere la TVA a dus la o ieftinire pe o perioadă foarte limitată de timp. (...) Iar, în două săptămâni, preţurile au fost la fel ... Deci, nu a funcţionat. Eu nu vorbesc de preţuri plafonate. Eu vorbesc de un întreg ansamblu şi o schemă aplicată pe întreg lanţul. Voi veni cu această schemă în Guvernul României, indiferent dacă vorbim de acord. Acordul nu poţi să îl faci numai cu retailerii. Aici vorbim şi de producători şi de distribuitori şi de importatori. (...) Am să îmi asum acest lucru pentru că trebuie făcut. (...) Nu voi accepta ca o coaliţie să conducă Guvernul României, dar, la fel când şi domnul Nicolae Ciucă, a fost prim-ministru, deciziile majore să le luăm împreună", a afirmat Ciolacu, la sediul Ministerului Educaţiei, după o întâlnire cu Ligia Deca.

El a menţionat că există o recomandare a Comisiei Europene pentru a avea "doar" două praguri de TVA, dar nu se poate ca aceasta să fie zero.

"Am văzut foarte des în spaţiul public discutându-se despre TVA zero. Vă anunţ oficial că acest lucru nu se poate. Comisia Europeană nu acceptă o astfel de variantă pentru niciun fel de produs. Ca să închidem odată această propunere de a avea TVA zero", a explicat premierul.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri