Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, propune un proiect pentru amenajarea unui nou parc, cu pistă pumptrack, la intersecţia străzilor Jiului şi Dridu, în apropierea şcolii Gimnaziale nr. 178, relatează Agerpres.

Proiectul se află pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului Local Sector 1, iar studiul de fezabilitate a fost deja realizat.

"Pregătiţi-vă bicicletele, skateboard-urile şi rolele! Construim un parc nou, o veritabilă grădină urbană, şi prima pistă pumptrack din Sectorul 1. Locaţia: la intersecţia străzilor Jiului şi Dridu, în apropierea şcolii Gimnaziale nr. 178. Avem nevoie în Bucureşti de cât mai multe spaţii verzi şi de locuri destinate activităţilor sportive. Aici construim un spaţiu pentru cei care vor să facă mişcare", scrie Clotilde Armand, pe Facebook.



Ea menţionează că pumptrack este un concept "relativ nou" în România, practicat cu precădere de generaţiile mai tinere.

"Este o pistă special concepută, vor fi curbe pe înălţimi diferite, pentru echipamente sportive pe roţi (biciclete, skateboard-uri, role etc) care nu necesită pedalare sau împingere, ci doar o acţiune de 'pompare' pentru a genera impuls prin mişcările corpului în sus şi în jos. Noul parc va beneficia de o zonă de bănci smart, cu dispozitive de încărcare şi reţea wi-fi, lămpi LED pentru iluminat, precum şi de o zonă de panouri fotovoltaice", precizează Armand.

Ea îi invită pe locuitorii cartierului Pajura la şedinţa de miercuri pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la acest proiect. Cei care doresc să participe la şedinţă trebuie să scrie un email la adresa de e-mail registratura@primarias1.ro.

"România ocupă locul 2 din Uniunea Europeană în privinţa sedentarismului. Studiile arată că (...) peste 25% dintre copiii din România sunt supraponderali sau obezi. Cifrele sunt îngrijorătoare. Consecinţele acestei boli le ştim cu toţii. Noi construim un loc în care părinţii să facă sport împreună cu copii", se mai arată în postare.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri