Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, noi atenţionări Cod galben şi Cod portocaliu de vreme caniculară, valabile în zilele de 4 şi 5 august, la nivelul întregii ţări.

Conform prognozei de specialitate, vineri, pe fondul atenţionări Cod portocaliu, canicula se va intensifica în Crişana şi Banat unde se vor înregistra temperaturi maxime de 37 - 39 de grade, precum şi în jumătatea de sud a Olteniei şi a Munteniei unde vor fi temperaturi maxime de 39 - 41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile minime se vor situa între 19 şi 25 de grade.

De asemenea, un Cod galben de căldură va fi valabil în toate zonele de câmpie şi de podiş. Disconfortul termic va fi ridicat, ITU va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 şi 20 de grade.

În acelaşi timp, pe parcursul zilei de sâmbătă (5 august), în peste trei sferturi din ţară disconfortul termic se va menţine ridicat. Va mai fi caniculă local în regiunile sudice, iar în Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Oltenia, Muntenia şi în sud-estul Moldovei disconfortul termic se va menţine ridicat. Valorile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade.

Meteorologii precizează că, din după-amiaza zilei de sâmbătă, vremea va deveni instabilă în regiunile vestice şi sud-vestice.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri