"Drumul de sub Munte" din Ţara Făgăraşului, calea rutieră care uneşte comunităţile locale situate la poalele Munţilor Făgăraş, a fost inaugurat, eveniment la care a participat şi ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian-Ioan Veştea, relatează Agerpres.

Conform unui comunicat de presă al ministerului, cu o lungime de aproximativ 50 de km, drumul traversează localităţile Şinca Veche, Şercăiţa, Bucium, Mărgineni, Sebeş, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguş, Viştea de Sus, Victoria şi Ucea de Sus.

Drumul asigură conectivitatea directă cu oraşul Victoria şi conectivitatea indirectă, prin drumurile judeţene 104B Făgăraş - Hârseni - 104A şi 104C Făgăraş - Recea, cu municipiul Făgăraş şi inclusiv cu gara municipiului.


Valoarea finală a lucrărilor de modernizare a drumului interjudeţean DJ 104A, DJ 105C şi DJ 105P este de 168.543.202,85 lei, fonduri europene nerambursabile.

"Felicit administraţia publică judeţeană pentru implicarea în modernizarea celui mai amplu obiectiv de investiţii în domeniul infrastructurii rutiere, realizat în ultimii 15 ani în judeţul Braşov. Acesta a fost nu doar unul dintre proiectele mele de suflet, ci şi unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură implementate la nivelul Regiunii Centru şi un exemplu de colaborare a autorităţii judeţene cu administraţiile locale. Totodată, asigur toate autorităţile publice că pot conta pe sprijinul meu şi în derularea altor proiecte care să contribuie la modernizarea şi dezvoltarea comunităţilor din întreaga ţară, pentru a reduce discrepanţele regionale", a precizat ministrul Dezvoltării, citat în comunicat.

Drumul modernizat va contribui la fluidizarea traficului din zona DN1 Sibiu - Braşov, facilitând legătura cu judeţele limitrofe, şi va deschide perspective de dezvoltare economică, socială şi turistică a localităţilor situate în stânga Oltului, de-a lungul Munţilor Făgăraş, precizează reprezentanţii Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Sursa foto: MDLPA / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri