Tentativele de fraudă tip "Pig Butchering", care vizează utilizatori neexperimentaţi atraşi de hackeri cu promisiuni de randamente mari, s-au dublat în ultimul an (+100,5%), avertizează platforma globală de schimb de criptomonede Binance, transmite Agerpres.

"Manipulatorii intră în graţiile victimelor construind în timp un sentiment de încredere, studiindu-le îndeaproape şi arătându-le profiturile iniţiale ale investiţiei lor. Odată ce încrederea victimelor este câştigată şi investesc sume mai mari de bani pe platforma frauduloasă, escrocii dispar brusc cu fondurile victimelor. Frauda poartă numele de 'Pig Butchering', deoarece escrocii 'îngraşă victimele' cu câştiguri false înainte de a le 'sacrifica' pentru restul banilor lor. Este important de reţinut că tehnici similare au fost folosite de ani de zile în diverse tipuri de fraudă, iar consumatorii trebuie să fie conştienţi că aceste escrocherii nu se limitează la spaţiul cripto", explică specialiştii.

Aceştia au o serie de recomandări pentru a evita capcanele întinse de infractorii cibernetici, printre care: o verificare din surse de informaţii de încredere, accesarea recenziilor online, a forumurilor şi a reţelelor de socializare pentru experienţele şi feedback-ul altora, verificarea credibilităţii platformei de investiţii sau a persoanei care face oferta, analizarea oricărei oportunităţi de investiţie, evitarea distribuirii de informaţii personale sau financiare sensibile (parole sau chei private), scepticism cu privire la ofertele nesolicitate prin e-mail, mesaj sau apel telefonic nesolicitat, păstrarea evidenţei investiţiilor şi o comunicare deschisă cu platforma de investiţii.

Pe de altă parte, experţii în securitate cibernetică ai Eset au arătat faptul că excursiile gratuite, fraudulos inventate, sau case fictive propuse pentru închiriere pe perioada vacanţelor sunt doar câteva dintre cele mai frecvente ameninţări online atât înainte, cât şi în timpul călătoriilor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri