Premierul Marcel Ciolacu a declarat că principiul de bază care a fost stabilit în şedinţa coaliţiei de guvernare pentru noua lege a pensiilor este "pensii egale, pentru muncă şi contribuţii egale" şi a anunţat că pensiile vor creşte de două ori anul viitor.

"Pensiile vor creşte de două ori anul viitor! La 1 ianuarie cu 13,8% şi la 1 septembrie prin aplicarea noii legi a pensiilor, care va elimina inechităţile. Pensii egale, pentru muncă şi contribuţii egale. Acesta este principiul de bază pe care l-am stabilit astăzi în coaliţie pentru noua lege a pensiilor", a scris Ciolacu, pe Facebook.

Nicolae Ciucă: Prin noua lege a pensiilor facem un pas semnificativ în direcţia corectitudinii şi a echităţii

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că prin noua lege a pensiilor coaliţia de guvernare face un "pas semnificativ" în direcţia corectitudinii şi a echităţii.

"Prin noua lege a pensiilor facem un pas semnificativ în direcţia corectitudinii şi a echităţii. În urma recalculării pensiilor aflate în plată, o mare parte dintre pensionari vor beneficia de sume mai mari şi cu siguranţă nicio pensie nu va scădea. Anul viitor pensiile vor creşte în două etape: la 1 ianuarie cu 13,8% - rata inflaţiei şi, ulterior, la 1 septembrie, prin recalcularea pensiilor conform noii legi", a scris Ciucă pe Facebook.

El a adăugat că PNL este partidul care a majorat pensiile cu peste 40% în trei ani, în timpul guvernărilor liberale.

"Am dus punctul de pensie de la 1.265 lei, cât era în anul 2020, până la 1.785 lei, cât este în prezent. Şi asta vom continua să facem în coaliţie. Sunt introduse beneficii suplimentare pentru mame: femeile care au născut şi crescut mai mulţi copii până la vârsta de 16 ani pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu o durată de până la 3 ani şi 6 luni. Principiile fundamentale pe care le-am susţinut în coaliţie au fost contributivitatea, stabilitatea, solidaritatea şi egalitatea. De-a lungul anilor, modificările legislative au generat diferenţe de câteva sute de lei între pensiile cu aceeaşi contribuţie. Ne dorim să corectăm aceste lucruri şi să înlăturăm inechităţile acumulate de-a lungul timpului. Vom continua să le fim alături românilor care au muncit din greu şi care la bătrâneţe merită tot sprijinul nostru. Iar noua lege a pensiilor despre asta este: respect şi grijă faţă de seniori", a menţionat Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri