Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteo Cod portocaliu de viscol şi ninsori pentru sud-estul ţării, valabilă pe parcursul zilei de duminică, şi una Cod galben de precipitaţii şi viscol în sudul Moldovei, în jumătatea de est a Munteniei şi în Dobrogea, precum şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, ce va intra în vigoare vineri după-amiaza.

De asemenea, până vineri la ora 18:00, este în vigoare o atenţionare meteo Cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite la munte. Aici, vântul va avea intensificări în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni cu viteze de 60 - 80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăşi 90 - 100 km/h. Îndeosebi în masivele montane din nordul ţării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Vântul va prezenta intensificări şi în nordul Crişanei, nord-vestul Transilvaniei şi în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55 - 75 km/h.

Judeţele aflate sub Codul galben sunt: Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea (în vest), Buzău (nord-vest), Covasna (sud-est), Mureş, Harghita, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Alba (partea de vest) şi Cluj (sud-vest).

Potrivit meteorologilor, începând de vineri, la ora 18:00, până duminică la ora 18:00, aria precipitaţiilor se va extinde şi va cuprinde regiunile sudice şi sud-estice, unde se vor acumula cantităţi de apă însemnate de 25 - 30 l/mp şi pe arii restrânse de peste 40 - 50 l/mp.

Vor fi ploi, dar treptat, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 noiembrie), acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul se va intensifica îndeosebi în sudul Moldovei, în jumătatea de est a Munteniei şi Dobrogea, precum şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură. Vor fi rafale în general de 60 - 75 km/h, intervale cu viscol şi vizibilitate scăzută.

Judeţele avertizate sunt: Vaslui, Bacău, Covasna (sud), Braşov (sud), Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Vâlcea, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin (în partea de est), Hunedoara (în sud), Alba (sud), Sibiu (sud), precum şi Capitala.

Din noaptea de sâmbătă spre duminică, respectiv ora 02:00, până duminică la ora 16:00, în judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea şi Constanţa va fi Cod portocaliu de viscol şi ninsori. Vântul va avea intensificări susţinute cu rafale de 75 - 85 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Cum va fi vremea în București

În București, vremea se va răci accentuat sâmbătă. În noaptea de sâmbătă spre duminică se anunță lapoviță și ninsoare. Temperatura maximă va fi de 6-7 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad. Duminică, cerul va avea înnorări în primele ore, când vor mai fi precipitații slabe, mixte, apoi va deveni variabil. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45-50 km/h. Temperatura maximă va fi de 5-6 grade.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri